Hoppa till innehåll

Jul i Nyköping

I år blev det jul hos mina föräldrar i Nyköping. I vanlig ordning fick vi följa hälsotillstånden med spänning dagarna innan jul och till slut fatta ett beslut att jo, vi åker trots lite krassel.

Vi åkte alltså på lördagen den 23:e och kvällen ägnades åt att preppa Vegansson (med trattkantareller och kapris), grönkålspaj och långkål.

På själva julafton fick barnen varsin present och godis i julstrumporna, som jag visst inte kommit ihåg att laga … får se om det görs innan de plockas undan igen… De funkade i alla fall. :) Sen blev det frukost framför sista avsnittet av julkalendern och vi såg också det nya Astrid Lindgren-programmet (eller, barnen gjorde annat och gick efter halva, men jag och Jonas tittade på barnprogram, hehe).

Till jullunchen blev det alltså vegansson, grönkålspaj, långkål, två sorters vegoköttbullar (Beyond och Anamma pga preferenser), två sorters färdigköpt inlagd aubergine-“sill” (skärgård och senap), kokt potatis, brysselkål, basilikatofu, prinskorv, Quornskinkskivor (inget vidare, saknar Astrid och Apornas som de var innan de bytte recept …), veganska “ägghalvor” (tofu med majonnäs kryddad med bland annat äggsmakande svart salt – nytt på vårt julbord efter inspiration från bokcirkelns julbord), vörtbröd, ost och säkert nåt mer. Mängder av godis och fika hade vi också, så jag har varit konstant övermätt i flera dagar nu …

Efter Kalle fick vi besök av två småtomtar som delade ut paketen under granen.

På kvällen blev det gröt och slappande.

Vi gladde oss åt att vi faktiskt fick en vit jul och det var extra fint på juldagen när vi vaknade till vackert snöfall. Den dagen gjorde vi lite olika saker, utöver att äta ännu mer julmat och godis. Några av oss gick ut på promenad i snön och Sander byggde en snögubbe. Vi spelade ett parti Ticket To Ride Europe och hoppas lyckas spela igen snart, nu när vi har rett ut hur det går till och har det i färskt minne.

Idag, Annandagen, tog vi en lugn förmiddag och packade ihop, samt hängde lite med min bror som kom över. Sen åt vi julmatsrester en sista gång och åkte hem.

En fin jul och nu ser vi fram emot att ha några lediga dagar hemma också.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *