Svårt hitta heltäckande rubrik

Jo, det blir lätt så när det går några dagar och man hinner med en del.

Nu kan jag säga vad som var den trevliga överraskningen härom dagen… Kristin är hemma! Hon var ju au pair i Frankrike och skulle först stanna ett år… sen skulle hon komma hem till jul… men plötsligt en dag så ringde hon på här och sa hej… KUL!

I torsdags var jag och fikade med Kristin på Trädgårn på morgonen. Det fick bli frukost… När jag tog ut pengar fick jag se att jag var rik, eftersom lön och alfakassa kommit. Trevligt. :)

När jag kom hem ringde jag lite affärer för att se om de hade kronärtskocka, fick napp på Kvantum och cyklade dit. David och jag hade ju bestämt att vi skulle äta det när vi firade fem månader… De var inte så fina, väldigt små… men kronärtskocka är ju alltid kronärtskocka, även om det är lite off season. Väl hemma igen satt jag och pratade med Ullis och Tilde eftersom de var och hälsade på. Sen fick jag en rejäl överraskning! Ullis stod vid fönstret och sa “Men där kommer ju David…” Och mycket riktigt, min David dök upp trots att klockan inte var mycket mer än två! Jag trodde inte att han skulle komma förrän på kvällen. Nu hann jag inte duscha, sy upp byxor och annat jag tänkt göra innan han kom, men det gjorde inget. Trevligare att duscha MED honom dessutom. :)

På kvällen firade vi alltså att vi fyllde fem månader (den 23:e). Vi åt kronärtskocka med smör och örtsalt och drack lantcider. Sen åt vi upp den stora, ihåliga chokladbjörnen jag köpte åt David i Belgien. När vi ätit upp halva kom vi på att vi inte döpt honom, så han fick raskt namnet Björnen Bengt. :) Mycket trevlig kväll. Fast sen somnade vi iofs i soffan, vaknade klockan ett och släpade oss upp till sängen som två zombies på en dålig dag. :)

På fredagen var vi på Gripen och hämtade högskolebroschyrer, på ÖB och köpte julklappar och annat, på Gumsbacken och glodde runt i de flesta affärer lite på kul… Sen var vi hos David ett tag och åt och sen blev vi nästan tvungna att skynda oss hem till mig innan folk skulle komma på förfest. “Folk” var inte så många, men i alla fall Kristin, Henke och Erik.

Förfesten blev i alla fall trevlig, kände egentligen ingen större entusiasm inför Penny, så det var nästan trevligare att sitta hemma och dricka Red Bull och vodka + diverse skumma saker. Och lyssna på trevlig musik, allt från Barbie Hits till Honey Is Cool. Hehe.

Det roligaste på Penny var att träffa lite folk… en hel del som var hemma och hälsade på just den här helgen tydligen. En kul grej: Jag har varit på Penny två gånger den här hösten, BÅDA gångerna träffade jag Mattias och lite andra Linköpingsstudenter… De måste tro att jag bor där.

David och jag gick hem vid ettiden och satt och åt mackor och luktade rök. :) På lördagen åkte vi ut till Råby, eftersom vi lovat att vara kattvakt åt lille Gustav. Lille och lille, trots att han är så ung är han redan jääättestor. Men det märks att han är en unge eftersom han är så busig och ser barnslig ut. Först när vi kom blev han lite sur för att vi var “fel” människor, men sen gick det bra i alla fall. Vi hade en mysig kväll, kollade tv och myste och sådär… Kollade Det Femte Elementet i sängen… fast det blev visst bara början… :)

På morgonen vaknade vi fem i sju bara för att titta på Teletubbies! Jag hade aldrig sett det ordentligt, det var jag ju tvungen att åtgärda. William gillar det ju… och Isaac gillade det… osv. Hmm. Skumt program, säger bara det. Färgglada figurer som hoppar runt och säger allt många gånger. Dessutom fick man se ett inslag med nåt barn som diskade TVÅ gånger. Typiskt barnaktigt. Hela handlingen i programmet var annars: “En dag vaknade teletubbiesarna och kände sig väldigt glada! Sen råkade de trycka på knapparna på matmaskinerna för många gånger, så det blev översvämning av tubbiekjäm och tubbiebjöd överallt. Då kom Nono och städade och så kramade tubbiesarna honom.” Jättespännande.

När vi hade fixat i ordning allt åkte vi till Norrköping. Egentligen tänkte vi åka till Stavsjö och titta på en bil på vägen, men vi fick inte tag i innehavaren. I Norrköping var allt öppet till 4 så vi gick runt och tittade lite i största allmänhet. Sen lämnade vi en sak hos Davids farmor i Åby och så fick vi äntligen tag på killen i Stavsjö så att vi kunde åka dit och titta på bilen. Vi stod och väntade på honom på parkeringen utanför Stavsjö värdshus… där var det kallt, så vi stod och hoppade och skrek “Tubbiekjäm” och “Tubbiebjöd”, inspirerade av morgonens tv-upplevelse. Måste ha sett väldigt normalt ut. Till slut kom i alla fall en snubbe och vi fick följa efter till nåt villaområde där vi fick kolla på bilen… en Honda Civic såklart, även om det inte var exakt en sån som David ville ha. Men den var ok för det priset han ville ha… så vi får väl se. Ska titta på den nästa gång David är hemma igen. Men det dröjer… nästa helg ska han skotta vatten i Arvika. Så jag får inte träffa honom på jättelänge. Snyft.

Nu ska jag dricka te med mina föräldrar. Spännande va? :)

Dagens låt:
Boys Dont Cry – The Cure
Bara för att den är så bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *