Hoppa till innehåll

Stockholm har blivit kallt

Ack grymma värld. Enormt segt att gå upp i morse. Fick skynda mig massor och till råga på allt märkte jag när jag rusat ut att det var SVINKALLT! Jag fryser fortfarande, trots att jag borde hunnit tina upp efter en bra stund på jobbet. Blev tvungen att kapitulera för gåshuden och ta på mig jackan. Så här sitter jag och huttrar framför datorn med ytterkläderna på. Nåja, ska i alla fall sluta 2 idag… men dagen blir lång ändå eftersom jag ska ta mig till Nyköping och sen köra bil.

Igår efter jobbet skulle jag ut och jaga födelsedagspresent åt mamma. Hon fyller ju år idag och jag ska hem… Eftersom nästan alla magneter på kylskåpet hemma är mina och jag förhoppningsvis snart har ett eget kylskåp, tänkte jag se till att bilderna på barnbarnen ändå kan få sitta kvar… Så jag gav mig ut på magnetjakt. Började med Åhléns City, där jag inte hittade ett jäkla dugg, trots att jag frågade en expedit och allt (hon visste inte heller). Råkade däremot snubbla över en pocketrea och inhandla två böcker för 29:50 resp 39:50… inget jag hört talas om, men de verkade lämpliga för buss och tunnelbana, lite lagom lättsamma sådär. Läser ju “Bridget Jones: The edge of reason” nu, den är lika härlig som väntat… Och lagom intellektuellt krävande, med tanke på att jag läser tio minuter här och fem minuter där på nån hållplats, buss eller t-bana.

Gav slutligen upp hoppet om Åhléns (efter att ha konstaterat att jag vill ha en väggkalender för 2001 med Stockholmsmotiv, så att jag lär känna hufvudstaden bättre) och åkte till Gamla Stan. Som väntat var det mesta stängt eftersom klockan var över 6… men jag hittade en Pressbyrån med väldigt mycket souvenirer. Plockade ut de magneter som var minst hysteriskt svenska (ooh, nu ska vi dansa runt midsommarstångar, titta en viking, så coolt, åå eller älgar som sätter på varann… jaaa!!)… det blev en ko och en älg. Sen gick jag Drottninggatan tillbaka mot Plattan och poppade in i några souvenirbutiker (det är ju inte direkt ont om dem där). Lyckades sammanlagt skrapa ihop fem magneter, det får duga. Fick sen äntligen åka hem, äta nudlar och titta på Fever Pitch med Johanna.

Undrar om jag ska nöja mig med en Pressbyrånpåse som omslagspapper?

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *