Hoppa till innehåll

Optikern

Igår åkte jag tidigare från jobbet bara för att kunna få ögonen halvt ihjällysta av optikern – alltid lika kul. Dessutom sa hon att jag måste ta det lugnt med linserna och kanske varva med glasögon (har inga fungerande, mina från -95 ser jag ca nada med) eftersom mina ögon har tagit stryk av mina alltför länge använda, alltför sunkiga och aldrig ordentligt rengjorda halvårslinser…

Ska börja med månadslinser nu. Har de första på prov nu i 2 v, sen ska jag tillbaks och få resten om allt funkar. Det skulle inte bli dyrare med månadslinser, tvärt om.

Jag vill inte köpa glasögon, det är dyrt. Mamma erbjöd sig att hjälpa till med det ekonomiska när hon hörde om min lilla situation (hon har iofs tjatat länge om att jag borde skaffa glasögon). Är jag en hemsk människa om jag utnyttjar mina föräldrar till glasögonbetalning…?

Sen kommer ju det där med att välja båge också, nästan den största anledningen till varför jag inte skaffat nya… mina gamla är förvisso gräsliga, men hur ska man kunna välja ett par bra? Jag vill ju inte ha glasögon, hur ska jag kunna tycka att jag ser helt okej ut när jag inte vill ha dem..?

David ringde just… han ska jobba över idag och kommer inte hit till mig efter jobbet. :( Hade det varit vilken annan dag som helst skulle jag ha väntat på honom, men just idag har en affär öppet, som jag ska jaga en sak i… till Davids mamma. Enda dagen vi kan hinna till den affären är just torsdagar, eftersom den har så skumma & oregelbundna öppettider. David försökte förra veckan men kom för sent… min tur nu.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *