Skip to content

Högvakt och bussturer

Fredagen var också ledig… inte helt fel! Jag hade tid hos optikern i Solna för att fixa glasögon… Jag skulle helst inte ha haft linser på ett tag innan, så jag tog av mig dem när vi kom hem på torsdagskvällen och åkte till Solna i glasögon. Usch, blir helt knäpp i huvudet av dem (det är därför jag behöver nya, duh)… om jag tittar på korta avstånd är det väl hyfsat, men när man går runt ute och så… ojojoj. Riktigt snurrigt blir det. Som tur var hade jag med mig linserna och satte på mig dem när vi fått konstaterat att min syn är kass, samt lånat lite bågar. Jag fick bara låna tre!! Är inte det lite snålt? Nåja…

Sen gick vi ner i tunnelbanan för att åka in till stan och spana på Pontus och hans pålle i högvakten… Kungsträdgården 8 min, stod det när vi kom ner, så vi gick upp och köpte varsitt kinderägg. När vi kom ner igen stod det 2 min, perfa. Men nåt knas blev det… det växlade nämligen sen från 1 min till 9 min… och när dessa 9 minuter gått stod det åter 9 min… Så småningom kom ett meddelande i högtalarna att det var strul på linjen pga ett polisingripande, men om vi kunde ta oss över till Hjulstalinjen skulle allt gå bra… så vi skyndade oss upp och hoppade på en buss till Sumpan. Givetvis kom vi jättesent till högvakten och såg inte Pontus förrän han ringde efteråt och frågade om vi kunde komma upp och morsa på honom lite.

Gick runt på stan lite och sen kände vi för ett litet äventyr… så vi hoppade på första bästa buss och följde med till slutstationen. Kvarnholmen blev det. Det var ruskigt fint där ute, vi satt på ett berg ett tag och spanade ut över vatten och fin natur… Bostadsområdet intill var däremot riktigt sanslöst gräsligt, så sen såg vi fram emot nästa buss mot stan…

Published inVardagsliv

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *