Hoppa till innehåll

About a Boy

Will lever ett ganska tomt och meningslöst liv, han jobbar inte och har inga särskilda fritidsintressen. Pengar får han för att hans far en gång skrev en berömd julsång, en melodi han hatar innerligt. Trots allt detta är han ganska nöjd med sitt liv, han trivs med att vara ytlig och lat, varför göra livet mer komplicerat än nödvändigt? Vännerna börjar stadga sig med familj och barn, men det snarare avskräcker än lockar Will.

Marcus är en 12-åring som just flyttat till London med sin suicidala mor. Pappan bor i Cambridge med sin nya flickvän och bryr sig inte överväldigande mycket om sin son. Marcus är annorlunda än de flesta 12-åringar och blir genast utfryst och mobbad i skolan.

Will kommer på den fantastiska idén att ragga på singelmammor, eftersom de ofta är snygga och bra på alla sätt och vis, men aldrig kan vara ute i raggarsvängen. Det senare medför ju också ett problem för Will, men lösningen, inser han, är att hitta på sonen Ned och gå med i en samtalsgrupp för ensamstående föräldrar.

Det ena leder till det andra och så småningom flätas deras liv ihop, Wills, Marcus, Marcus mammas och många andras… Måhända har de ett och annat att lära av varandra?

Nick Hornby har ett alldeles underbart språk som är kul att läsa, jag tvivlar på att någon översättare kan göra det rättvisa, så läs boken på engelska. Den är kanon!

BokinfoTitel: About a Boy
Författare: Hornby, Nick
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *