Hoppa till innehåll

Lök & kolasås

I måndags var David och jag på Kårrullen och såg Bend it like Beckham… eller förlåt, Skruva den som Beckham heter den visst i det här landet, men jag fick det engelska namnet så väldigt intryckt när jag bodde i London. :) Det var hur som helst en rolig film, inte lika mystisk som tidigare filmer… :)

Igår var det dags för mig och Malin att laga mat till Jonas (Oskar fick också vara med och äta)… Eftersom han uttryckt en önskan om att lök och kolasås skulle finnas bland ingredienserna gjorde vi givetvis vårt bästa för att uppfylla kraven. Vi köpte gul lök, röd lök, purjolök, vitlök och scharlottenlök och hackade upp alltihop i en gryta… fräste med kolasås och hade faktiskt så småningom i lite röda linser, paprika och curry-creme-fraiche (hur fasen får man till accent och ^ på det här jäkla tangentbordet…?). Det blev faktiskt gott!

Jonas fick även en löksemla på kolasåsspegel till förrätt. :) (urgröpt lök fylld med kolasås, vaniljsocker på locket, vattenutspädd kolasås på tallriken…) Mycket fint.

Efterrätten var apelsinchokladglass med kolasås och, inte helt överraskande, lökhack. (Det senare uppskattades dock inte lika mycket som kolasåsen till denna rätt)

Idag har vi haft ytterligare en monstruös Analysföreläsning med Keijo och resten av dagen kommer att ägnas åt intensivt DK-ande. Spännande……

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *