Julpyssel

Igår kuggade jag en tenta (ganska säker…), men det är inte så spännande att skriva om, så jag skriver om mitt julfirande tillsammans med Maria och Ellinor i stället. Efter tentan åkte jag ner till stan i det blötkyliga snöslasket och trängdes med alldeles för många människor som tycktes göra sitt bästa för att vara ivägen för så många som möjligt. Ostrategiskt att shoppa en lördag nära jul, men jag var tvungen att handla klart julklappar inför kvällens julklappsbyte. Hade redan köpt en bok + en jättefin ask med kondomer i (lite eftersom hennes David klagar så dant på att de är så dyra…) och letade nu present till Maria. Hittade en tuff “fotostege”, grej att hänga upp bilder och liknande i, så en sån fick det bli, plus två vykort att börja med. Blev tvungen att köpa en sån till mig också för att den var så cool. :) Hittade även en ny plånbok till mig, trevligt att få en hel sån igen. När jag var klar slog jag en pling till Ellinor och det visade sig att hon också var på stan, så vi promenerade hem till dem i Berga tillsammans. Ellinor var en hjältinna och lånade ut sina täta, varma vantar till mig, eftersom mina händer inte alls mådde bra i blåsten i jätteblöta vantar mot ett kallt metallcykelstyre.

Sen pysslades det minsann! Vi började med att göra Janssons frestelse och så åt vi sill, potatis, köttbullar, prinskorv och Jansson förstås. Vi hann även med att göra marsipanfigurer, baka pepparkakor, koka kola och ischoklad, pyssla snöstjärnor, fläthjärtan, smällkarameller… och byta julklappar såklart! Av Maria fick jag godis + teaterföreställning! Jag ska få se föreställningen som hennes teatergrupp sätter upp i januari, kul, kul, kul! Ellinor gav mig en jättesöt grodnecessär med kossa-hårsnoddar, liten borste, läppglans och massageolja. Jätteroligt med paket!

Idag har jag en riktig slödag… jag bara går runt och njuter och orkar inte riktigt bry mig om att jag egentligen planerade att börja hårdplugga linalg idag. Måste ju ha lite ledigt också… fast egentligen borde jag kanske vara mer stressad, eftersom jag verkligen kände att jag nog skulle ha klarat DALGOPT-tentan om jag fått två dagar till att plugga. Hrm. Jaja… men just nu stortrivs jag alldeles för mycket med att gå runt och småpyssla, vi får väl se vad jag hinner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *