Varning för betalningar över nätet

Om vi börjar med gårdagen ägnade jag förmiddagen innan tentan åt att lära in en typtalsvariant som faktiskt kom på tentan, men i en annan tappning än vad jag var förberedd på. Så där fick jag inte full poäng… och inte på mycket annat heller, faktiskt, så det blir nog omtenta i påsk. :(

Efter tentan var det en timme kvar tills vi skulle affischera för tentakravallen vi i D-Group ordnar tillsammans med Bi-6, så jag hade lite tid att slå ihjäl. Tog en öl med Einar och Peter på puben i Baljan. När det sen blev dags sprang jag runt i B- D- och Keyhuset och satte upp affischer, innan jag gick hem och till slut sov med Jonas, vilket var trevligt eftersom jag inte väntat mig det. Vi har vänt på dygnet åt olika håll båda två nu under tenta-p och pluggar vid alla möjliga och omöjliga tidpunkter.

Idag när jag kom hem skulle jag betala en räkning och vad såg jag då om inte två kortbetalningar från mitt konto, totalt cirka 1000 kr, som jag inte alls kände igen. Jag ringde banken och fick reda på att det var betalningar i dollar till ett amerikanskt företag jag aldrig hört talas om och det jag betalat för hette “personlig service”. Jaha? Hur mycket jag än tänkte kunde jag inte komma på att jag betalat något sådant (i söndags, när jag tentapluggade bara! Halva mitt kontobelopp, nog skulle jag väl komma ihåg det?!)

Spärrade genast kortet och fick åka ner på stan för att reklamera köpen på banken. Jag ska få tillbaka pengarna i alla fall, jätteskönt! Sen görs det en prövning och de har då rätt att sno dem igen om de kommer fram till att jag faktiskt har köpt något. Men det har jag ju inte…

Däremot har jag använt kortet för att betala domäner och webhotell åt D-Group och mig själv. Utan att använda bankens säkerhetsfunktion som jag inte visste att den fanns. Tydligen kan man gå in där och få ett temporärt kortnummer som bara kan användas vid ett köp. Varje gång man köper något ska man anmäla det och på så vis kan det inte dras pengar vid fler tillfällen. Ska absolut använda det framöver…

Allt det här har lett till att i stort sett hela pluggdagen gått förlorad idag. Det är dåligt. Just nu sitter jag och tröstäter godis, men ska börja anstränga mig i några timmar igen om en stund…

Jag såg i alla fall till att nånting positivt kom av min oönskade färd ner på stan: jag shoppade lite på rea. :) Bara lite, det gick jättefort… Köpte Fredrik Lindströms bok Världens dåligaste språk, som jag varit nyfiken på jättelänge och började läsa lite på bussen på väg hem. Dessutom gick jag förbi TWILFIT och såg ett erbjudande om en bh i fönstret för 99kr… så en sån blev det också. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den ännu bara. Jag har så svårt att hitta bra bh:ar eftersom jag skulle behöva storleken 75AAA ungefär… (men brukar oftast köpa 70A om nu någon är intresserad…) Det är besvärligt att ha mindre än små bröst! (men små skulle jag jättegärna vilja ha, det är fint!)

Nu ska jag se om Wikipedia funkar igen, givetvis dog deras server så fort jag insåg att det där finns jättebra texter till PPO:n som jag alltså pluggar nu… processprogrammering och operativsystem, alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.