Hoppa till innehåll

Vincent (kortfilm)

Jag har inte skrivit om kortfilm här tidigare; jag tycker alltid att det är svårt att sätta betyg på kortfilm. Det känns som att själva konceptet kortfilm gör det omöjligt att överhuvudtaget bedöma dem enligt samma betygskala som långfilmer. Jag tror inte att jag kommer att skriva om alla kortfilmer jag ser, men här är i alla fall en som måste nämnas: Tim Burtons Vincent, en 6 minuters dockfilm om den dramatiske sjuåringen Vincent Malloy som vill vara miserabel och plågad à la skådisen Vincent Price (som är berättarröst!) och Edgar Allan Poe. Hans mamma kan inte alls förstå honom…

Det är mörkt och dystert samtidigt som det är charmigt och humoristiskt. Dessutom är det på rim! Se den och le.

FilminfoIMDB: Vincent (kortfilm)
Regissör: Tim Burton
År: 1982
Omdöme (1-5): 5
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *