Hoppa till innehåll

Nya kurser!

Idag har jag fått prova på alla mina nya kurser utom Realtidsprocesser och reglering eftersom den envisas med att alltid vara schemalagd samtidigt som en annan kurs och jag idag valde den andra kursen…

Så här såg min dag ut:

8-10, föreläsning i Bilder & grafik. Det visade sig att Einar också ska läsa den, så vi suckade tillsammans över hur mycket transformer det verkade vara. Nog för att jag var inställd på tråkig grafik… men jaja, jag hoppas att det inte blir så mycket räknande för hand i alla fall. Fick köpa ett kompendium för 115 kr, lite trist… särskilt som att det bara var del ett av två. Har inte så mycket pengar nu, CSN vägrar ju ge studenterna pengar innan det är dags att köpa kurslitteratur…

10-12, föreläsning i Lingvistik. Egentligen inte en kurs jag anmält mig till, men det verkade intressant… och efter föreläsningen var jag ännu mer övertygad, så nu ska jag efteranmäla mig. Hjälp, jag ska läsa 14 poäng i första perioden! Plus webbkursen på 5 poäng som går över hela terminen, men den lägger jag nog mest krut på i period två eftersom jag bara har en annan kurs då. Hur som helst, föreläsaren var Magnus Merkel, som är lite av en legend efter att ha skrivit en Lathund till rapportskrivning… han var kul att lyssna på också, det var lite som att läsa Fredrik Lindström fast i föreläsningsformat. Niklas läser också kursen, så sällskap finns dessutom. Kan inte motstå den…

Sen hade jag faktiskt hål och sprang runt och fixade med en massa prylar och åkte hem och åt mat…

15-17 hade jag TVÅ föreläsningar, men valde alltså Webprogrammering och interaktivitet, som ges på engelska. Adam, min utbytesstudent som jag faddrar, läser också den så då fick jag träffa honom en stund. Föreläsningen var väl sådär, väldigt inledande med internets historia och så.

Har även lånat fem tunga böcker på biblioteket… men är fortfarande lite bekymrad över kurslitteratur. Även om jag kan låna dessa tillräckligt länge måste jag fortfarande få tag i fler böcker för minst 700 spänn totalt. Det blev ju lite mer i och med lingvistiken också… Jaja, det får gå.
Böckerna jag lånade ser för övrigt jättetråkiga ut, de flesta…

Dagens höjdpunkt: Att bli så intresserad av lingvistiken att jag inte kunde låta bli att läsa den också…
Dagens lågvattenmärke: Mitt ena lilla minicykellyse har slutat att fungera (framlyset)! :( Och lite kanske att de andra kurserna än så länge inte känns så vansinnigt spännande… nåja, vi får se hur det går.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *