Hoppa till innehåll

Microsoft-heldag & dunkprojekt

Idag har jag ägnat mig att åka buss till Stockholm och tillbaks, bli bjuden på mat och lyssna på intressanta föreläsare som pratade om Microsoft. Det var alltså ett studiebesök anordnat av Team Obelix (man får ett poäng i Industrikunskap om man går på två!). Microsoft ligger i Akalla, fick vi erfara. Vi var ungefär 90 pers som åkte dit, av dem tre från klassen, nämligen jag, Niklas och David.

Föreläsarna gjorde ett bra jobb (förutom att de råkade ut för tekniska missöden som gjorde att vi inte fick se vissa exempel), men jag vet inte om jag blivit jättesugen på att jobba på Microsoft i Sverige… Akalla, liksom. :) Inte bara därför, jag har fortfarande inte någon riktigt tydlig bild över vad man gör på den mer tekniska sidan om man jobbar på Microsoft i Sverige… men det är ju alltid väldigt svårt att föreställa sig vad man gör på ett jobb, antar jag.

Mitt dunkprojekt går ut på att försöka tracka människan på ovanvåningen tills han/hon slutar dunka i golvet (stampa takten? allmänt stampa? vi vet inte riktigt, men LÅTER gör det och det nästan jämt). När han/hon sätter igång tar jag moppen och dunkar i taket. Dunkningarna uppifrån brukar faktiskt sluta då, lite för många gånger för att det borde vara ett sammanträffande… men ett tag senare är han/hon igång igen. Vi får se om jag lyckas psyka människan tillräckligt för att hon/han ska sluta. :)
Vi har stört oss länge nog nu, se tidigare dagboksinlägg.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *