Hoppa till innehåll

The Hitchhikers Guide To The Galaxy

Jag har börjat läsa om denna fantastiska bok, delvis för att kunna jämföra den med den nya filmen som kommer snart och dels för att det är en av de bästa böckerna någonsin och den tål att läsas om. Jag gillar den här trailern för filmen, den berättar vad en trailer är på ett mycket lustigt sätt. Marvin ser jättesöt ut, men inte alls som jag tänkt mig! Marvin the Paranoid Android alltså. Jag har precis stött på honom i boken och han är uppåt som alltid, såklart:

“Sorry, did I say something wrong? Pardon me for breathing which I never do anyway so I don’t know why I bother to say it, oh God, I’m so depressed. Here’s another of those self-satisfied doors. Life! Don’t talk to me about life.”

Lyckliga dörrar är ju ett fint koncept i sig… Jag läser alltså boken på engelska den här gången. Började läsa i min gamla svenska bok, men blev tvungen att beställa The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy… inte för att den svenska är dålig, men det känns ju mer som att läsa Douglas Adams om det faktiskt är hans ord man läser. Hans språkbruk är ju ganska speciellt, man får njuta av härlig överanvändning av ord som “mindbogglingly”. :)

Jo, just det, kontrollskrivningen gav inget idag… jag gick därifrån efter trekvart eftersom jag inte skulle klara tillräckligt många uppgifter för att få något till tentan. Har tagit hela dagen ledigt för att ladda upp batterierna inför nästa tentaansträngning. Hittills har jag mest läst min fina bok.

Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *