The Machinist

Det den här filmen först och främst lyckas med är att ge en känsla av obehag. Christian Bale springer runt och är otäckt mager och man känner hela tiden att någonting inte står rätt till. Ruggigt! Av den anledningen var det nästan skönt när filmen tog slut…

Men det är en snygg story också, proppfull med snygga hintar och symbolik. Bale spelar en kille som drabbats av en fruktansvärd sömnlöshet; han har inte sovit på ett år. Men vad beror det på? Vem är den underlige mannen som han ser, men ingen annan tycks känna till? Är det någon som jävlas med honom? Vad är det egentligen som händer? På slutet får vi svaren levererade på ett riktigt snyggt sätt.

Ju mer jag tänker på den, desto mer gillar jag den.

FilminfoIMDB: The Machinist
Regissör: Brad Anderson
År: 2004
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *