Hoppa till innehåll

The Stranger Beside Me

Undertitel: Ted Bundy, The Shocking Inside Story

Det här är en bra bok om den otäcka seriemördaren Ted Bundy. Den får extra krydda av att Ann Rule faktiskt kände honom och fick i uppdrag att skriva om de groteska mord som ägde rum, långt innan man hade en misstänkt.

Det som är extra fascinerande med Ted Bundy är att han utåt verkade så välanpassad. Trots att han var sociopat och helt saknade empati var han en mästare på att simulera normalt mänskligt beteende. Han visste precis hur han skulle manipulera människor så att han fick det han ville ha från dem. Han var en framgångsrik student och gjorde bra ifrån sig på olika jobb och politiska uppdrag. En riktig helyllekille utåt, men i själva verket ljög han konstant, stal saker – och utsatte vackra kvinnor för hemska våldsdåd som nästan alltid ledde till döden. Exakt hur många kvinnoliv han tog kommer vi aldrig att få veta, men innan han avrättades erkände han 35 mord.

En ruskigt otäck, spännande och fängslande bok. Rekommenderas.

BokinfoTitel: The Stranger Beside Me
Författare: Rule, Ann
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *