Hoppa till innehåll

Kafé Vallgatan & Chilli

Idag skulle vi plugga så mycket, men hittills har det inte blivit mycket av det, även om jag bläddrat en del i mina nya böcker. Bokproblemet löste sig så att jag fick boken 100 kronor billigare. Något annat var svårt att fixa, eftersom den verkligen är slut överallt.

Huvudhändelsen idag blev ändå vår lilla tur ner på stan. Vi köpte först biobiljetter till Kalle & chokladfabriken, ska gå med Jonas L och Julia imorgon, uträttade ett bankärende och fastnade sedan på Kafé Vallgatan som är värt några rader här. Det är ett ganska flådigt och dyrt ställe som både serverar mat, alkohol och fika. Jonas drack en vanlig kaffe för 22 kr (påtår 7 kr), jag en islatte för 35 kr och så delade vi på en mycket god lime-cheesecake för 39 kr. Inte billigt, men väldigt gott. Jag brukar föredra caféer mer åt det mysiga hållet, men gillade ändå den här miljön. En trappa ledde upp till en halv andravåning och vi satt som på en balkong som överblickade disken, borden på nedervåningen och kristallkronorna (!) i taket. På toaletten hade man en hel spegelvägg framför sig, vilket kan vara intressant för den som alltid velat veta hur han/hon ser ut när han/hon uträttar sina naturbehov.

Givetvis kunde vi inte heller denna gång motstå en tur till SF-bokhandeln, där Jonas köpte ett äventyr till Fireborn som är ett av hans nya intresseobjekt.

Sen hittade vi inte mindre än tre saker som vi länge pratat om att köpa, i en affär som jag blev mycket positivt överraskad av. Många gånger har jag sett hemmaprylsaffären Chilli vid Brunnsparken och tänkt att den nog är liten, dyr och pretto. Nu klev vi in där för att vi letade efter en pepparkvarn och inte hittat någon som uppfyller våra önskemål någon annanstans och det visade sig att affären var mycket större och mycket billigare än jag trott. Således “fyndade” (nåväl, inte riktigt kanske…) vi djup stekpanna med lock, ballongvisp (skyll inte på mig, det är Jonas som tjatat om såna…) och äntligen en pepparkvarn som vi åtminstone tror ska kunna uppfylla våra krav. Storlekskravet klarade den i och med att den precis fick plats på kryddhyllan, inställningskravet klarade den troligtvis och förhoppningsvis är den allmänt bra också. Tung som tusan, i gjutjärn, så det blir nog den man griper tag i om det kommer inbrottstjuvar någon gång. :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *