Hoppa till innehåll

Kollektivtrafikskaos

Branden har gjort sig ordentligt påmind idag också. Brandkåren har tydligen haft fullt upp även idag och hela Brunnsparken var alldeles igenkorkad av spårvagnar och bussar när jag försökte ta mig hem efter min relativt långa skoldag idag.

“Lång skoldag” numera innebär Konversation 11.15-13.00, en timmes hål och sen Genki (boken heter så) 14.15-16. Det känns faktiskt länge… lunchtimmen där är bara onödig.

Att sen få leka packad sill på spårvagn förbättrade inte dagen… jag klev på vid Valand som vanligt, kom inte längre in i spårvagnen än till första trappsteget, men tänkte väl inte mer på det eftersom sånt händer. Men vi kom inte så långt… bara några meter senare blev det tvärstopp och ytterligare lite senare öppnades dörrarna och folk vällde ut, mitt i gatan. Tvärstopp! Jag traskade bort till Centralstationen i stället och passerade ett osannolikt stort antal spårvagnar och bussar. Klämde mig på ytterligare en fullpackad vagn efter en stunds väntan. Blev avkastade vid Allhelgonakyrkan, då vagnen inte ville vara med längre. Kom en till vagn ganska snart och saker ordnade sig, även om chauffören glömde slå på lysena i tunnlarna så det blev så mörkt att man inte kunde se handen framför sig (fast det var mest tufft, fick tillfälle att fundera på möjligheter för ficktjuvar, mördare och annat skumt folk).

Och givetvis fick jag inte gå hem då, eftersom Jonas prompt skulle dra med mig och handla. :) Men vi hittade i alla fall stora, fina portabellasvampar som vi åt till middag. De var goda.

Dagen bara försvinner, jag är trött och seg. Jag skulle ju ha skrivit massor på egyptologiuppgiften idag, men nu är klockan redan 21:10… ska jag orka en stund nu?

Jag struntade förresten i Akademisk Kickoff idag, det kändes bara jobbigt och jag ville skriva på egyptologiuppgiften… men gör det då, Nena! Ja, okej då… Nu ska jag försöka få ihop nåt om byråkratin i det antika Egypten, wee!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *