Tisdag 21 juni: Midsommarblomster

efter denna omgång tar Tjejsnack sommarlov till 16 augusti, så tro inte att det är jag som ballat ur redan! :)

1. Har du blommor eller växter på din balkong eller trädgård?
Inte än, men vi flyttade in för ett par dagar sedan och har precis börjat inreda balkongen. Köpte matta och utemöbler på IKEA idag. Planen är att fixa någon växt också!

2. Vilken är din favorit bland de du har på balkongen eller trädgården?
Inga växter ännu, som sagt.

3. Vilka blommor eller växter skulle du vilja ha fast de kanske är ovanliga eller för dyra?
Jag har nog ingen särskild sort i tanke faktiskt, utan spanar nog ut något som är snyggt. Jag har förstås siktet inställt på en croton inomhus, det måste jag ha en. Kanske ett bonsaiträd också. Gillar såna där “palmer” med flätade stammar också, fast de är alldeles för dyra. Saint Paula känns barndom och fint, eftersom mamma brukade ha såna, kan tänka mig någon sån också.

4. Gillar du att påta med blommor o växter eller köper du “färdigt” och njuter av det?
Jag tror nästan att Jonas hellre påtar än jag, han brukar faktiskt orka plantera om växter ibland och sådär… Jag tycker nog att det är roligare i teorin än i verkligheten. Färdigt är bra.

5. Vilka 7 sorter skulle du lägga under din kudde till midsommar?
Om jag säger sju sorter kommer jag säkert göra bort mig genom att välja sådana som inte alls växer till midsommar. Jag skulle nog välja de sju sorter jag över huvud taget lyckades hitta! Klart att en prästkrage skulle sitta fint. Midsommarblomster/rallarros eller vad de heter känns också sommar, det är bra. Och smörblommor. Förgätmigejer är söta. Ah, redan fyra. Kommer jag på tre till, ens? Såna där… såna där som jag inte vet vad de heter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *