Tjejsnack tisdag 14 juni: Frågemix

1. Tycker du vi ska ha monarkin kvar?
Det skulle inte göra mig någonting alls om den avskaffades. Det är en märklig, förlegad företeelse. Bryr mig inte tillräckligt för att tycka att det är jätteviktigt, dock.

2. Bör homosexuella få adoptera barn?
Ja, om de bedöms som lämpliga föräldrar. Man kan tycka att barn ska skyddas från eventuell mobbning på grund av t.ex. “två pappor”, men jag tycker inte att det håller eftersom man inte skyddar mot dåliga föräldrar i största allmänhet, om inte något extremt händer. Vilken idiot som helst får ju skaffa barn på naturlig väg. Det finns många värre saker än att ha två pappor. Blir det mer vanligt kommer det ju inte att vara konstigt längre, heller.

3. Ska man få dua de kungliga?
Det är som sagt märkligt och förlegat att saker är som de är med monarkin och kungahuset. De är inga allsmäktiga gudar, varför skulle det vara så hemskt att dua dem?

4. Bör det generella barnbidraget avskaffas och istället bli behovsprövat som t.ex. bostadsbidraget?
Det vore nog vettigt, egentligen. Jobbigt för dem i gränslandet bara, när det blir en massa härj och de missar någon detalj och blir återbetalningsskyldiga. Men det säger jag väl bara för att jag fick betala tillbaka bostadsbidrag och det var inte roligt… Men jo, man skulle kunna ge mer till dem som behöver och inget till dem som redan är stenrika.

5. Skulle du vilja ha reklam i SVT och slippa betala licensavgift?
Nu har jag förvisso redan valt bort att ha tv, men svaret får bli nej. Reklam är bara jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *