Nausicaä of the Valley of the Wind

…eller Kaze no tani no Naushika, som den heter i original. Fråga mig inte hur Naushika blir Nausicaä. Hur som helst är Naushika en godhjärtad och modig krigarprinsessa som lever i en avlägsen framtid där den livsfarliga och av jätteinsekter bebodda Ödemarken hotar att ta över världen. Under en konflikt med ett annat folk i landet lär hon sig vad orsaken till Ödemarkens framfart egentligen är.

Ganska gullig film med söt musik. Kanske lite seg ibland, men bra ändå. Jag funderade ganska många gånger under filmen på om Naushika hade nån sorts hudfärgade tajts på sig, eller om det var hennes helnakna rumpa som flera gånger flashade förbi… och det ska tydligen vara tajts, även om en del fan-art-ritare tycks ha missuppfattat den saken. Väldigt onödigt gjort, tycker jag, tycker inte att man ska behöva fundera på sånt…

FilminfoIMDB: Nausicaä of the Valley of the Wind
Regissör: Hayao Miyazaki
År: 1984
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *