Hoppa till innehåll

Slime Forest vs. David

Nu när jag börjar kunna katakana kan jag spela Slime Forest! Det är ett “Learn Japanese RPG”, ett spel i vilket man får träna japanska. Grafiken är retro och minimalistisk, ljudet obefintligt, men det är tillräckligt snyggt. Har bara testat litegrann hittills och det som märks först är i alla fall att man slåss mot monster genom att skriva vad det är för ord eller tecken, skrivna med katakana, som dyker upp på skärmen – se screenshot för exempel. Måste spela mera! Ett hett tips är att lyssna på soundtracket till Nausicaä of the Valley of the Wind medan man spelar, musiken passar oerhört bra!

Fast egentligen så är nog övningarna på David Hallgrens sida mycket bättre och mer “to the point” när det gäller att öva tecknen. Har fungerat bra för mig i alla fall!

Ett annat program jag använt är Stackz, som har fördelen att gloslistorna till min bok finns att ladda ner och förhöra sig själv på!

Har även laddat ner spelet Yogurting, men måste visst fixa så att mitt operativsystem klarar av att visa japanska tecken först… får se om jag lyckas, håller på att ladda ner någon sorts language pack nu. Dessutom misstänker jag att japanskan är på tok för svår för mig än så länge, men tycker i alla fall att det vore skoj att testa.

Nån som har tips på fler spel på japanska, eller annat som kan hjälpa mig lek-lära mig språket?

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *