Hoppa till innehåll

Värsta tvätt-missödet hittills!

Hur klantig får man vara? Det står klart och tydligt i min kalender att vi har tvättid 11-14. Hur fick jag för mig att det var 14-17? Hur som helst, efter tvättiden kommer man in ytterligare en timme, så att man kan torka medan nästa tvättar. Alltså var det inget problem alls att lägga i tvätten klockan 14. Vid 15 när vi skulle börja torka, däremot… Som tur var bodde innehavaren av nästa tid i våran trappuppgång, där vi uppenbarligen kommer in, så vi gick och ringde på. Ytterligare ett “som tur var” att hon glömt bort sin tvättid och därför inte behövt bli arg på oss. Tyvärr hade hon inte nyckelkortet, det hade hennes sambo antagligen i plånboken och givetvis hade han nyligen begett sig någon annanstans. Kommer han hem snart ska hon höra av sig.

Plan B är alltså att vänta utanför tvättstugan vid 17 för att nästa tvättgäst förhoppningsvis kommer då. Jodå, vi har ringt fastighetsskötarna, men de svarar inte.

Så just nu ligger vår blöta tvätt i tre maskiner och blir skrynklig och uschlig. Sedan har vi underbara torkmöjligheter: Några stolar och en liten torkställning i badrummet. Vi fick badrummet målat idag och det luktar färg i hela lägenheten… Vi tvättar lakanen och handdukarna idag.

SUCK! Klaaaaaaantigt!

Nu står alltså nästan allt vårt hopp till den eventuella tvättaren klockan 17… Kommer han/hon inte kan vi förvisso kanske kontakta honom/henne ändå, eftersom lägenhetsnumret anges i bokningssystemet. Men vi lär inte komma in i den trappuppgången, utan får stå och hojta i porttelefonen i så fall… Hoppas, hoppas att personen i fråga kommer och vi kanske eventuellt rentav kan få låna ett av torkrummen också. Fast då får Jonas fixa allt själv sen, eftersom jag ska leka med mina kamrater ikväll…

SUUUCK, DUBBELSUCK!

Statusrapport: Det verkar lösa sig! Nu hänger tvätten på tork i ett torkrum – vi fick tag på nästa tvättgäst och hon var snäll och hjälpsam. Tvätten behövde bara ligga i maskinerna i ett par timmar extra…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *