Tjejsnack v. 44: Halloween

1. Firar du Halloween på något vis?
Humm, humm… det är visst idag ja… nej, jag gör inget särskilt idag. Har gått på Halloweenfest något år, men det är ingen stark tradition för mig. Kanske borde se en skräckfilm, eller nåt. :)

2. Varför ja/nej
Jag skulle nog ha lättare för att uppmärksamma högtiden åtminstone lite om den stod i almanackan, så jag visste när den var! Skulle verkligen kunna tänka mig att göra något mysigt halloween-inspirerat med älsklingen, baka något “otäckt” att fika på eller så. Lite synd att jag inte tänkt på att förbereda något sånt faktiskt.

3. Tycker du att något är speciellt fel med Halloweenfirande?
Visst finns den där besvärliga kommersialismen med i bilden… men det är ju inte det som måste vara det viktiga. Och så är ju faktiskt den där BUS-delen i “bus eller godis” (som låter jättefånigt… trick or treat heter det ju) lite oroväckande. :)

4. Tycker du något med firandet är speciellt bra eller trevlig?
Jag är i allmänhet mycket positivt inställd till olika mini-högtider som kanelbullens dag eller alla hjärtans dag. Det är mysigt att få en anledning att fira med nära och kära på något särskilt tema.

5. Hur tycker du att vi i Sverige ska använda oss av denna högtid i fortsättningen?
Nu finns den ju i folks medvetande så jag tycker gott att den kan få skrivas in i almanackorna. Sen vad man gör av det är väl upp till var och en?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *