Hoppa till innehåll

Panic Room

Meg Altman (Jodie Foster) har blivit dumpad för en annan kvinna och flyttar till ett nytt hem tillsammans med sin dotter. I huset finns ett ”panic room”, det vill säga ett gömt säkerhetsrum där man kan gömma sig för inkräktare. Gissa om de får använda det?

Jag såg filmen beskrivas som en mörk variant av Home Alone för vuxna och det är väl en ganska bra beskrivning. Tre bovar kommer till huset i tron att det är tomt, för de vill hämta något från just det där hemliga rummet. Men var gömmer sig kvinnan och barnet? Och givetvis kan de inte bara låta dem gå om de kommer ut, eftersom huset har övervakningskameror och de fastnat på band. Krångligt.

Filmen funkar definitivt som en thriller att underhålla för stunden.

FilminfoIMDB: Panic Room
Regissör: David Fincher
År: 2002
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *