Hoppa till innehåll

Abre Los Ojos

Jag gillar verkligen den skruvade Vanilla Sky och det här är alltså det spanska originalet – Vanilla Sky är en remake för den som inte visste det – som jag kände mig nödgad att se.

Intressant är att Penélope Cruz spelar Sofia i båda filmerna. Tyvärr föredrar jag verkligen Tom Cruise framför den triste Eduardo Noriega i rollen som den oförtjänt rike fruntimmerserövraren som råkar illa ut. Visst, killen är cirka världens sämsta man, men Cruise fick mig ändå att känna hans ångest och kanske lite medlidande, i alla fall mer än Noriega.

Och mycket mer om handlingen går egentligen inte att säga… för det är för skruvat… och man bör inte avslöja hur det är skruvat om man inte vill spoila…

Kanske är jag färgad av att ha sett Vanilla Sky först och gillat den så mycket, men jag tyckte faktiskt att den hade bättre känsla än originalet. Abre Los Ojos känns mer som en thriller medan Vanilla Sky känns mer psykedeliskt skruvad. Fast kanske hade jag tyckt tvärt om ifall jag sett dem i omvänd ordning, det brukar ju kunna vara så…

Men ändå, storyn känns igen och den är ju fruktansvärt cool! Vanilla Sky tangerar nog femma, så den här får i alla fall fyra.

FilminfoIMDB: Abre Los Ojos
Regissör: Alejandro Amenábar
År: 1997
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *