Hoppa till innehåll

The Exorcism of Emily Rose

Laura Linney spelar advokaten Erin Bruner som tar sig an ett fall där en präst anklagas för en ung kvinnas död. Det visar sig att prästen försökt utföra exorcism på kvinnan, Emily Rose, men att detta misslyckats. Åklagarsidan hävdar att hon hade sjukdomar som krävde medicinering och att prästen gjort sig skyldig till felbehandling.

Filmen är baserad på en verklig historia som hände Anneliese Michel i 70-talets Tyskland, men modifierad en hel del. Den är mysigt obehaglig och påminner bitvis om Exorcisten fast lite mer low-key (ingen huvudsnurrning och slemsprutning). Vad som är extra bra är att ingenting som händer Emily är egentligen fysiskt omöjligt, det skulle kunna vara som åklagarsidan säger.

En relativt realistisk film om onda andar, alltså. Vi hade lite hjälp till den otäcka stämningen av att våra skärbrädor i köket ramlade med en duns under ett obehagligt parti. :)

FilminfoIMDB: The Exorcism of Emily Rose
Regissör: Scott Derrickson
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *