Hoppa till innehåll

Immortel (ad vitam)

Ojojoj så märkligt. Framtids-sci-fi med gudar från det antika Egypten! Gudarna flyger runt i Chefrens pyramid över New York år 2095. Av någon märklig anledning ser pyramiden ut som den gör idag, fast man kan tycka att gudarna borde bebo den i ursprungligt tillstånd. Den falkhövdade guden Horus har dömts till döden och får 7 dagar bland människorna innan straffet ska verkställas. Dessa ägnar han åt att leta rätt på en speciell kvinna, vars kropp han kan befrukta. Först måste han hitta en mänsklig kropp att agera som mellanhand, så att säga, vilket visar sig svårt eftersom de flesta gjort sig inkompatibla med honom genom att få nya, konstgjorda organ. Till slut hittar han i alla fall Nikopol och kan sätta igång.

Väldigt datoranimerad. Lite kul, men vad tusan ger den för budskap? Kvinnan i fråga blir våldtagen av Horus, i Nikopols kropp och efter lite lama protester verkar hon inte alls ha något emot det. Sen har hon lite mer sex med Nikopol, det vill säga med samma kropp som tidigare våldtog henne. Jag kan inte se det som mycket annat än våldtäktsglorifiering. Kvinnor gillar våldtäkt. De tycker om det och vill ha mer. Visst, argumentera gärna att det är EN kvinna, men jag tycker faktiskt att det blir större än så när det är på film. Usch.

FilminfoIMDB: Immortel (ad vitam)
Regissör: Enki Bilal
År: 2004
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *