Hoppa till innehåll

Då Uppsala, nu verklighet

Nu är jag åter tillbaka i den bistra verkligheten efter Uppsala-helgen. Idag har jag knappt någon röst kvar, efter att ha ägnat den senare delen av helgen åt att hosta bort den, så idag har jag sjukanmält mig från jobbet. Lite synd, men å andra sidan hittade jag 350 kr på gatan i Uppsala, vilket gör att det jämnar ut sig. Hoppas jag är fit for fight imorrn bara…

Till Uppsala åkte jag alltså i torsdags, efter att SJ varit ytterst elaka. Jag försökte köpa biljett via internet hemifrån, men det fungerade inte. När jag kom till stationen funkade det inte att köpa i automaterna heller – de var JÄTTESEGA och när man väl tagit sig igenom hela processen funkade det inte i alla fall. Efter lång tid vid automat småjoggade jag till tåget och frågade någon med uniform om det gick att köpa biljett på tåget till hyfsat pris. Så var inte fallet. 1100 i stället för 316 kr. Då blev jag inte glad! Fick vänta en timme på nästa tåg och köpa biljett i en biljettkassa där jag till råga på allt fick punga ut med en extra avgift på 20 kronor för äran att tvingas bli betjänad av en person. Dumma, dumma SJ!

Inledde min något försenade Uppsalavistelse med att träffa Ingela och bo en natt hos henne och Magnus. Alltid kul att träffa Ingela, min gamla mellanstadiebästis! På torsdagkvällen åt vi middag hemma hos dem, på fredagen gick Ingela och jag ut och åt lunch och fikade på Norrlands nation.

Sen var det dags att leka med Veronica och Ellinor! På fredagskvällen åt vi jättegod mat (receptet kommer när jag överraskat Jonas med rätten) och tittade på den gamla BBC-serien Häxan och lejonet. Väldigt kul att se den igen, måste se den nya! Apropå allt snack om religiösa allegorier kan jag bara säga: JA, det var tusan extremt tydligt i serien i alla fall!

På lördagen gick vi på stan en sväng och åt lunch och fikade på Orvars krog på Norrlands. När vi satt där stängde cafét och puben öppnade, så vi inledde kvällens festande där med en första öl. Tyvärr visade det sig vara någon sorts fotbollskväll, vilket resulterade i att lokalen fylldes av en massa grabbar som satt och stirrade i motsatt riktning mot hur jag hade huvudet… kändes lite märkligt, men vi hade det ganska mysigt. Fortsatte hem, åt ännu mera god mat och drack litegrann. Tänkte gå ut på V-dala, men kom inte in så vi gick till Kalmars nation en sväng i stället.

Nu ska jag snart få mat av min Jonas… känns onekligen väldigt skönt att inte behöva släpa sig iväg till jobbet nu. Är ganska seg och hostig.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Ika Ika

    Nya Narnia är riktigt snygg. Jag var rädd att ajg skulle bli besviken, men det blev jag inte. Den är snyggt gjord, följer boken väldigt tätt och har t.o.m. sina små humoristiska inslag. Visst är den religiösa allegorin tydlig, men alla märker den ändå inte om de inte är medvetna om att de ska leta efter den. Jag var ju bekant med den sedan tidigare, satt mest och fascinerades över hur tydlig den var i filmen. Fast jag måste ju säga, efter att ha sett den nya Narnia-filmen, att den lyckas oerhört mycket bättre med att förklara kristendomens budskap än vad Passion of the Christ någonsin gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *