Hoppa till innehåll

About Love

Tre asiatiska regissörer gör varsin halvtimmeslång film om kärlek. Gemensamt för alla är att en kille och en tjej är i berättelsens centrum och att den ena pratar japanska och den andra kinesiska. För en student av något av språken är det en ypperlig övningsfilm – för att förstå varandra pratar de långsamt och upprepar meningarna. En rolig detalj i mittenfilmen är att de skriver till varandra med kanji när de inte kan säga vad de vill – tecknen är ju samma i båda språken!


Tokyo
Filmerna utspelar sig i Tokyo, Taipei och Shanghai och bjuder på en del fina bilder från städerna.

Min favorit av de tre är filmen som utspelar sig i Shanghai. En japansk ung man hyr ett rum hos en kvinna vars dotter blir hemligt förälskad i japanen. Finstämt och sorgligt.

Den första filmen om en tecknarstudent som muntrar upp en nyligen dumpad tjej i Tokyo är också fin. Taipei-delen om en tjej som försöker komma över sitt ex gillar jag inte särskilt mycket, men på det stora hela är filmen väldigt sevärd.

FilminfoIMDB: About Love
Regissör: Ten Shimoyama mfl
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *