Hoppa till innehåll

Hable con ella

Hable con ella, eller Tala med henne som den heter på svenska, handlar om två helt olika män vars kvinnor ligger i koma. Journalisten Marco träffade sin kvinna Lydia när han intervjuade henne för en tidning – hon är nämligen en känd tjurfäkterska vars kärleksliv bevakas av pressen. Benigno är sjukskötare och är förälskad i sin patient Alicia, som inte alls känner honom. De båda männen förhåller sig helt olika till kvinnorna och Benigno försöker få Marco att tala med henne, för han tror att hon förstår på något plan.

Jag hade länge velat se den här filmen, det är en sådan jag hört idel gott om. Tyvärr känner jag mig ändå ganska likgiltig, jag bryr mig inte riktigt om någon av personerna. Jag får inget grepp om Marco och måste ogilla Lydia av princip för att hon plågar stackars tjurar. Benigno är riktigt creepy och kvar finns då bara Alicia, som tillbringar större delen av filmen i koma utan att man lär känna henne.

FilminfoIMDB: Hable con ella
Regissör: Pedro Almodóvar
År: 2002
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *