Hoppa till innehåll

Smultronstället

Den åldrande Isak Borg ska utnämnas till jubeldoktor i Lund och tar bilen dit med sonhustrun Marianne som sällskap. Platser och människor längs vägen får honom att blicka tillbaka på sitt liv och inse vilken kylig människa han varit.


Victor Sjöström som Isak Borg | Biltur med liftare | Ungdomskärleken med smultron

Filmen är både rolig och dramatisk, med ett härligt persongalleri. Jag gillar doktorns otäcka mardrömmar, sonhustruns rättframhet och doktorns gamlingsgnälliga relation till sin hushållerska. Det är också kul att se en gammal person i en huvudroll, för en gångs skull.

Jag tyckte verkligen om den och är nu mer sugen än någonsin på att se fler filmer av Ingmar Bergman.

FilminfoIMDB: Smultronstället
Regissör: Ingmar Bergman
År: 1957
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *