Hoppa till innehåll

Årets mest sålda böcker

Svensk Bokhandel har publicerat topplistor över årets mest sålda böcker i olika kategorier.

Från den totala topp-40-listan har jag själv köpt fyra:

1. Män som hatar kvinnor – Stieg Larsson, Månpocket
5. Självkänsla nu! – Mia Törnblom, Månpocket
6. Isprinsessan – Camilla Läckberg, Månpocket
35. Svart fjäril – Anna Jansson, Månpocket

(fast Larssons bok köpte jag iofs i januari 2007, så det räknas nog inte)

Publicerat iBöckerVardagsliv

5 kommentarer

 1. Hmm… läst åtta av 40, men bara köpt typ fem.

  Håller på att lyssna mig igenom Stieg Larssons Flickan som lekte emd elden nu, och den är bra men jag tycker nog att Män som hatar kvinnor var bättre.

 2. Helena Helena

  Jag har inte läst Män som hatar kvinnor ännu, men jag ser verkligen fram emot det. Håller på med Svart fjäril nu, den är inte så dum.

 3. Jag har köpt tio av böckerna på listan (1, 2, 6, 7, 12, 14, 15, 20, 32, 35). Förutom SAOL är det en (32) jag inte hunnit läsa. Dessutom har jag läst en jag inte har (4), plus att ytterligare en från listan (24) ligger lånad i att läsa-högen.

 4. Ika Ika

  Jag har faktiskt Sju sorters kakor, men jag vet inte om den räknas. Det är troligen inte senaste upplagan, eftersom jag hittade den read hösten 05. i övrigt har jag inte vare sig köpt eller läst en enda av topplisteböckerna i kategorierna skönlitteratur och faktalitteratur. Barn- ungdomsböckerna däremot, där har vi mina hemtrakter (som alltid när det gäller det senaste inom litteraturen). Har läst Lill-Zlatan och morbror raring, Det fattas en tärning samt Häxan och lejonet. Alla tre finns dessutom bland mina egna böcker – fast för Häxan och lejonet häller samma som för Sju sorters kakor, och de båda andra har jag fått som recensionsexemplar.

  … och minsann, hittar jag inte en massa lästa titlar på pocketlistan också. Tillsammans är man mindre ensam (som jag faktiskt köpte i pocket i somras!), Damernas detektivbyrå och Da Vinci-koden. Riktigt färsk skönlitteratur för vuxna är tydligen inte riktigt min grej. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *