Hoppa till innehåll

Jubelåsna!

Aarrghhh! Jag borde inte ha jublat över kurslitteraturen, för nu får jag ångra mig bittert. Jag lyckades nämligen titta på information från förra året och givetvis har kursen ändrats och jag har således köpt fel bok. Och vet ni vad? På Cremona, som Chalmers bokhandel heter, där har man ingen bytesrätt. INGEN BYTESRÄTT! Snorblobba också!

Dessutom har det nu kommit upp en FAQ på kurshemsidan:

Is the book necessary to have?

The book is highly recommended, since it contains many details (definitions, algorithms, diagrams, examples) that are not given in the lecture notes. On the other hand, we will not make essential references to the book, e.g. say “exercise 6.4 from the book” instead of stating the exercise.

The book is a good investment not only for this course but because it is one of the most famous computer science books ever written, and is a part of the educational background of computer scientists and programmers around the world. Say “compiler” and they will say “the dragon book”.

Can I use last year’s book (Sebesta)?

Sebesta is not really a book for this kind of course, since it does not go into details about implementation. But it gives interesting information, in particular on the history of programming languages. See also previous question.

Så jag vill verkligen ha den andra boken. Den tycks vara för kompilatorer vad dinosaurieboken är för operativsystem (jag lovar, den här meningen är fullkomligt logisk om man läst en operativsystemskurs).

Okej. Så det verkar inte bli kurslitteratur för “bara” 690, utan för det dubbla fast jag bara använder den ena boken…

Eller hur kan jag kränga den första boken? Utan att göra en extremt dålig affär? Nån som vill köpa Concepts of Programming Languages av mig? 690 kr? 600? 500?

Gnyyyyy!

Publicerat iVardagsliv

4 kommentarer

  1. Helena Helena

    Njä, men den är åtminstone rysligt klassisk i OS-sammanhang. om man fick välja mellan en inbunden fin dinosauriebok och en ful, dyr, sladdrig, tråkig bok som dessutom beskrivs som olämplig för kursen, då väljer man ju dinosaurieboken. Och det är ungefär så nu, fast med kompilatorbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *