Hoppa till innehåll

Provsmakat: Twinings Voyage

Jag fick två temuggar i julklapp av Jonas och med dem följde smakprov på Twinings Voyage, tepåsar i tre olika smaker.


Twinings Voyage – bild lånad från twinings.se

Så här beskriver Twinings sorterna:

Asien – Indian Chai
En blandning av utvalda svarta teer smaksatt med kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Ett kryddigt, mustigt te som väcker till liv minnen av de brokiga färgerna och dofterna i en indisk basar. Passar utmärkt att dricka till kryddiga rätter från Indien och Thailand och till bakverk med starka smaker som mjuk pepparkaka och fruktkaka.

Afrika – African Tunda
En blandning av utvalda svarta teer och rooibos, Afrikas berömda röda örtte, smaksatt med ananas och hibiskus. Ett fruktigt, fylligt te som väcker längtan till det rika livet på grönskande savanner. Passar utmärkt att dricka till alla bakverk och desserter med bär och frukter.

Sydamerika – Brazilian Baía
En blandning av utvalda svarta teer smaksatt med vanilj, kokos och kakaobönor. Ett stilla, diskret te samtidigt fyllt med runda aromer som för tankarna till den exotiska färgprakten under karnevalen i Rio. Passar utmärkt exempelvis till bakverk och desserter, som har smak av vanilj, choklad och kanel.

Jag tyckte att Indian Chai var ett ytterst ordinärt chai-te, det var gott men jag köper hellre andra sorters chai.

Brazilian Baía tyckte jag var sliskigt – ganska otäckt med kokoste faktiskt.

Min stora favorit blev African Tunda! Det förvånar mig att jag gillar ett te med ananas i, men faktum är att det inte blir för sliskigt ändå. Att det är rooibos i tror jag blir det avgörande, det höjer teet över det ordinära. Vi köpte faktiskt en ask med såna tepåsar efter att ha testat proverna. Jag tycker riktigt bra om det.

2 kommentarer

  1. Teprovningen lät intressant. Jag kör mest med de gamla vanliga sorterna…alltså de som jag vanligtvis köper. Det blir Earl Grey och olika citrusteer. Pepparmintste finns alltid hemma – vilket är extra gott när man känner sig lite risig.
    Köpte en förpackning med olika Earl Grey-teer häromdagen och hittade en ny favorit. Tror jag ska skriva om det i bloggen….Tjingeling

  2. Alla är vi olika :-) Jag älskar Brazilian Baia och de flesta jag bjuder brukar bli lyriska. Tycker det är en härlig, djärv kombination.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *