Tentaplugg, grannen står för musiken

Jag skulle ju ägna min bonustid åt tentaplugg och romanen, sa jag ju. Hittills har jag väl inte hållit mig till planen sådär jättebra. Igår insåg jag att jag var tvungen att jobba med hemsidesprojektet i webbkursen jag läser. Kul, men tidskrävande. Där försvann den dagen… Idag har jag faktiskt tentapluggat och nu ska jag nog anse mig klar för dagen, men orkar jag verkligen jobba med romanen nu? Är rätt seg… Fast jag ska nog plocka fram den och börja med lite självklart småpill – rätta felskrivningar och sånt som jag markerade vid genomläsningen. Kanske kommer jag igång och gör lite mer inspirerade ändringar när jag kommer in i det.

Till mitt tentaplugg idag plockade jag fram mitt laptop-fornminne för att kunna titta på föreläsningsanteckningarna utan att skriva ut dem. Lagom tills jag riggat pluggplatsen brakar Leonard Cohen igång någonstans på andra sidan av väggen. Inte den vanliga låten som grannarna brukar spela, utan faktiskt flera andra av honom. Kul omväxling! Sedan blev det Cranberries – riktigt bra, jag satt och sjöng med. Fast jag blev ändå rätt glad när de stängde av mitt i en låt – men det fick jag ångra för sen blev det dansband. Först ut var någon riktigt otäck sak om att dansa på Grand Hotell och du är den ende för mig och jag har letat efter dig och bla bla bla. Yuck. Sen ytterligare några.

Jag vill egentligen inte klaga eftersom vi säkert stör med vårt filmtittande… men är det inte lite väl hög volym hos grannen när jag hör texten på fullkomligt okända låtar och känner vibrationer i golvet?

För att lite diskret påpeka vad jag tyckte om dansbandsmusiken applåderade jag när de stängde av den. Det kom ingen mer musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *