Hoppa till innehåll

Laptopen framme

Säga vad man vill om min dåliga teknikprylsinköpsfrekvens, men jag var i alla fall tidig med att ha en laptop. 1998 fick jag denna numera nästan antika skapelse i 18-årspresent, lagom tills jag åkte till USA för ett år som utbytesstudent.

Ibland kommer den fram, men inte ofta. Största nackdelen är att den saknar nätverkskort. Sen är den förstås ganska seg och klumpig – lika tjock som drakboken.

Och vad har jag installerat på den? Windows 98, Internet Explorer (fast om man klickar på en .htm-fil börjar den leta efter Netscape, som av outgrundlig anledning är borta. Jag har aldrig använt Internet Explorer.), Word, Dr Scheme, Matlab, Maple… märks det att den mest fått tjänstgöra som pluggdator när jag behöver använda både dator + skrivyta samtidigt (det är trångt på mitt datorbord)?

Idag använde jag den för att titta på kurshemsidan med föreläsningsmaterial när jag tentapluggade. Givetvis fick jag ladda ner hemsidan först, spara på diskett (!) och föra över till den bärbara. Jag råkade glömma att spara bilderna, så det blev inte så bra ändå…

Kanske skulle skaffa en fräschare laptop sen när jag blir rik…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *