Hoppa till innehåll

Provsmakat: Gute, ett te jag inte tyckte om

Nu har jag provat gotländska Kränkus smått legendariska Guteblandning som jag varit nyfiken på ett tag. “Svart te, apelsinskal, solrosblommor samt arom av grenadin och likör”, lyder beskrivningen hos Kahls.

Jag tycker det smakar lakrits och citrus och lite blaskigt. Jag tycker inte alls om det, faktiskt. Lakrits i tesammanhang är inte någonting positivt för mig. Känns lite snopet, eftersom jag så länge haft denna sort på min mentala vilja-prova-lista.

Fast påsen var ju söt i alla fall:

Om du är illustrationsintresserad, missa förresten inte att Kränku har en tävling på sin webbsida nu där man kan designa bilden till den nya borgarblandningen. Man kan vinna ett presentkort hos Kränku värt 1000 kr. Och ja, de har fler teer än gute, men jag har inte testat dem.

Någon som vill byta till sig ett påbörjat hekto gute mot något annat te?

6 kommentarer

 1. NÄMEN! TYcker du inte om Kränku?
  Min syrra får skicka specialbeställningar till mig för hon bor på Gotland. Testa Kränkus Munkte, det är superduper!
  Jag kan ta din påse om du säjer vad du gillar för te. Skoj att byta grejjer. :o)
  Jag var på ett tehus i gamla stan en gång som heter chaikhana, där kunde man köpa teer som kostade hejochhå många kronor. Vissa var rysligt dyra. kolla på deras hemsida: chaikhana punkt com

 2. Helena Helena

  Jag testar gärna munkte, om du har nåt kan jag byta mot det? Eller nåt annat gott… kolla min provsmakat-kategori för vad jag gillar eller överraska mig med nåt jag inte testat…

 3. Oh min Munkbladning får du inte, jag har inte hittat den nånstans här i sthlm så den lämnar jag inte ifrån mig :o) men kan kolla runt lite och se om jag hittar nåt skoj att byta med dig. Jag har bara Munkte och Earl Grey hemma just nu, har försökt beta av allt gammalt som legat i skåpen o inte orkat köpa nytt. :o)

 4. Hej Teblandaren som skapat Guteblandningen här synd att du inte gillar min blandning,men man kan ju inte skapa en blandning som ALLA gillar,men som du märker så har vi fått många kopior som typ Kahls och dom sprider falska recept.Vårat recept är ju “hemligt”,men som du ser på vår hemsida så har vi många andra goda TEblandningar och snart kommer vår jubileumsblandning, nu fick du reda på en hemlighet.Hoppas du får många goda TE stunder Hälsar Syve teblandaren på Kränku

 5. Helena Helena

  Sylve, kul att du hittade hit! Det går givetvis inte att skapa blandingar som alla tycker om, särskilt inte om de ska vara speciella också. Ska bli roligt att se vad jag tycker om era övriga, sericea har ju gjort mig sugen på att testa munkblandningen så den köper jag nog nästa gång. Det är för övrigt jättebra att det står var de olika blandningarna finns på Kränkus hemsida, nu vet jag ju att jag borde hitta den på Teas i Haga.

  Kanske borde jag dricka en till kopp gute också, ibland har det faktiskt hänt att jag börjat tycka om teer först efter ett tag – det var så med en väldigt pepprig rooibos-chai jag hade förut, jag behövde vänja mig vid pepparn!

 6. Drack något liknande på café häromdan – solrosblommor och lakrits – riktigt äckligt :-( Smakade ungefär som om man kokt lakritshalstablatter. Hade köpt en hel kanna, lyckades inte pressa i mig det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *