Hoppa till innehåll

Bröllopskläderna hämtade + axelbekymmer

Idag ägnade jag förmiddagen åt att tvätta och åkte sedan in till stan för att träffa Jonas till Järntorget och plocka upp våra bröllopskläder (som vi inte alls har någon bra plats för i lägenheten, vad gör man av dem egentligen?!). Jonas var såå snygg i sin frack! *slurp* Min klänning hade såklart kunnat vara bättre, men den hade verkligen kunnat vara oerhört mycket sämre också… med tanke på allt härj. Jag ångrar inte att jag stod på mig angående att vägra stoppa i skumgummimeloner.

Sen var det det där med axlarna… Det har blivit dundersommar, om det nu har undgått någon. Och jag ska alltså försöka att vistas ute i enbart antingen bara axlar eller långärmat, för att inte ha konstig solbränna till min axelbandslösa brudklänning. Det är inte så lätt! I fredags var jag ute på stan jättelänge i min enda tubtopp och brände såklart axlarna lite lagom röda och svidande. Mina försök att hitta ytterligare axelbandslösa klädesplagg resulterade endast i en klänning, som förvisso inte är riktigt bandlös men vars band nog går att stoppa ner i klänningen så länge och använda först efter bröllopet… Nåväl, det var en enkel lila (mer lila än bildens något blå färg…) klänning från H&M:

Så var jag ju tvungen att ha mina saker i någonting också. Ryggsäcken gick bort, av axelskälet. Alla mina andra väskor har axelremmar, så det funkade inte heller. Således packade jag mina pinaler i en skitig tygkasse med handikappinstitutets logga och tog det som en av mina shoppinguppgifter att hitta en väska man kan bära i handen eller på armen såväl som över axeln. Tadaa:

Det var ju inte det enklaste, precis. Hur kan det vara så dyrt med väskor? Jag skojar inte när jag säger att detta var den enda som uppfyllde mina krav och samtidigt kostade under 200 kronor. Gillar den, men den känns såklart mycket tyngre än en ryggsäck gör med motsvarande packning… och varje gång jag har annat än ryggsäck saknar jag verkligen det praktiska i att kunna handla på hemvägen och trolla bort mjölkpaketen från vikten genom att slänga upp dem på ryggen.

3 kommentarer

 1. Majsan Majsan

  Ryggsäcken är verkligen den bästa “väskan”. Men ibland vill man variera sig. Bara för att komma underfund med att ryggan var nog bättre iaf :D

 2. Lisa Lisa

  Det verkar inte helt lätt, det där solbränneprojektet… Funkar det inte med lite brunutansol om det blir märken efter andra toppar? Fast ajg vet inte, jag har aldrig använt det. Men kanske som en utväg ifall axelbanden blir omöjliga att undvika?

  Förvaring av bröllopskläder var inte helt lätt. Jag ahde först min klänning i garderoben, men ju närmare bröllopet det var så åkte den fram på en spik i hallen. Det kändes inte roligt att ha den hängandes blan alla andra kläder…

 3. Helena Helena

  Jag vet inte… det vågar jag nog inte riskera! Är lite allmänt ovillig till krämer och kladd, så jag försöker utan.

  Vi har våra bröllopskläder i fodral från affären. De är långa, vilket gör att de inte får plats nånstans. Just nu hänger de utanpå Jonas garderober, på handtaget till överluckan… inte helt optimalt.

  Sen är såklart frågan vad man ska göra med klänningen efteråt… undrar om den går att färga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *