Hoppa till innehåll

Tordyveln flyger i skymningen

Det var inte bara Skuggserien jag tog med mig från min Gripe-kollektion hemma hos föräldrarna, utan även Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia – en sällsam historia. Det blev så många böcker som jag ville läsa med en gång att jag faktiskt lyssnade på denna som talbok i stället (jag har ju alltid en läs-bok och en hör-bok på gång, varken mer eller mindre).

David, Annika och Jonas är tre ungdomar som bor i Ringaryd i Småland. De har sommarlov och tar på sig att vattna blommorna på Selanderska gården. Den gamla gården ruvar på många hemligheter och ungdomarna kommer dem på spåren. Bland annat är det en tragisk gammal kärlekshistoria som nystas upp och inte minst kommer de en gammal egyptisk gravstaty på spåren.

Tordyveln flyger i skymningen är en riktigt bra ungdomsbok! Jag minns att jag nog var lite för ung första gången jag läste den, men att jag återupptäckte och älskade den när jag vuxit till mig en smula. Och nu har jag alltså gjort det igen! Det är en härligt spännande och lite lagom övernaturlig historia som absolut håller än idag. Inläsningen av Tomas Bolme är jag dock lite kluven till – lika fantastisk som jag tycker hans röst är i textpartierna, lika trist är den i dialogen. Karaktärerna blir förlöjligade, de låter barnsliga även när de är allvarliga. Visst är särskilt Jonas ganska barnslig, men det blir för mycket tycker jag. Jag vill kunna ta honom på allvar ibland också.

BokinfoTitel: Tordyveln flyger i skymningen
Författare: Gripe, Maria
ISBN: 9148424099
Publicerat iBöckerVardagsliv

2 kommentarer

  1. Ika Ika

    Tordyveln flyger i skymningen är faktiskt riktigt, riktigt bra! Jag blir fortfarande fascinerad av berättelsen. Ljudboksversionen har jag inte bekantat mig med, däremot har jag lyssnat på berättelsen som sommarteater i Sveriges Radio, och det är faktiskt den versionen som är den ursprungliga. Jag tycker att man märker på texten att den är “översatt” från radioteatermediet, det handlar mycket om ljud. Radioteatrn är också väldigt lyckad, den brukar repriseras med jämna mellanrum.

  2. Tordyveln är bra! Hörde bitar av radioföljetongen efter att jag läst boken, men det kändes ganska ointressant. Så länge jag har ögon läser jag hellre själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *