Hoppa till innehåll

Skugg-gömman

Jag mindes denna sista del i Skuggserien som seg – och det är den. Den är helt annorlunda än de första tre. Nu är det Carolin som berättar i form av en “undersökning av livet”. Boken utspelar sig efter de första tre och Carolin bor i Stockholm och ägnar sig åt teater.

Egentligen är väl den här boken också ganska mysig, men det blir väldigt många långdragna sekvenser. Carolin berättar om saker hon drömt och hon skriver filmmanus baserade på verkliga möten med manliga beundrare. Det är synd. Serien skulle klara sig utan den här delen.

Helt och hållet vill jag ändå inte smutskasta Skugg-gömman, för den har såklart sina poänger. Jag är glad att ha läst den. Men jag hade hellre läst en förkortad version av denna än av den förra…

Nåväl. Skuggserien klarar sig alltså helt klart utan den, men vill man ha mer är det inte fel att läsa denna också. Jag tycker att de bästa bitarna är de som handlar om människorna från de andra böckerna, samt tidstypiska betraktelser som diskussionen kring om det egentligen kan bli något av det där påfundet “film”.

BokinfoTitel: Skugg-gömman
Författare: Gripe, Maria
ISBN: 9148516309
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

  1. Ika Ika

    Jag har bara läst dne här boken en gång, ett jullov i gymnasiet. De andra har jag läst minst tre gånger per bok, redan det säger en del. Att den inte lästes första gången jag läste skuggsviten hängde nog mycket ihop med att jag var bekant med berättelsen från svt:s serie Flickan vid stenbänken (Jag såg serien när jag förmodligen var alldeles för ung, men avgudade den i alla fall, den blev ett av mina absolut starkaste tv-minnen från barndomen) och tyckte att Rosengåvatiden var det enda viktiga. När jag sedan läste om böckerna i gymnasiet ville jag vara noggrann och läsa även den sista – men oj så seg den kändes jämfört med de andra!

    Om du efter den senaste tidens Gripe-läsande vill veta mer om författaren kan jag tipsa om Ying Toijer-Nilssons Skuggornas förtrogna. Den handlar om Maria Gripes författarskap och är mycket intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *