Hoppa till innehåll

Ubuntu Feisty Fawn

Sådärja. Nu kör jag Ubuntu! Ingen idé att vänta tills man känner att man har tid, det är bara att ta sig tid! Det har gått ganska bra och jag har fått igång det viktigaste, men jag har en hel del pillande och trixande kvar. I vanlig ordning tog den inledande säkerhetskopieringen av data mest tid och krånglade mest och visade sig sen inte behövas eftersom min andra hårddisk klarade sig galant igenom ominstallationen och är ordentligt åtkomlig i nya systemet (faktiskt ploppade den upp direkt på skrivbordet som en bläddringsbar disk, men vi fick pula lite för att ändra rättigheter och sånt på den). Skulle kunna stanna uppe hela natten, men jag ska jobba imorgon (eventjobb igen, broschyrutdelning den här gången) så jag ska sova snart. Har tyvärr inte alls mycket tid att fixa med datorn den kommande veckan, men man får ju en ganska duglig burk direkt med Ubuntus grundinstallation, så jag lär klara av de nödvändigaste datorsysslorna ändå. Har lagt in alla gamla mail, adressbok och bokmärken, men håller på att få spader eftersom jag inte installerat mina favorit-extensions till Firefox än. :)

Hittills känns det bra, faktiskt! Det är som att ha en helt ny dator! Fick bråka lite för att få bra upplösning och har fortfarande inte fått till färgerna ordentligt, har bara 24-bitars färg ännu – men det är väl den största katastrofen hittills och jag har inte jobbat så hårt på att lösa den ännu.

Tack för alla tips och råd och uppmuntrande ord som damp in till det förra inlägget!

Lär berätta mer om mina Ubuntu-äventyr sen…

(Feisty Fawn är versionsnamnet för den som blev förvirrad av rubriken.)

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *