Hoppa till innehåll

Antingen-eller-lista om böcker

Jag fortsätter med ännu en frågelista. Nu handlar det om böcker och jag tog den från Lisa.

pocket/inbunden – Jag brukade vara en inbundet-människa, men det var väl typ när mamma köpte alla böcker och jag mest läste hemma. Nu är jag i stället en pocket-människa. Det är dyrt med inbundet och dessutom är det mer praktiskt att ha med sig pocket. Att det skulle se tristare ut i bokhyllan, som jag tyckte förr, stämmer inte – knepet är ju såklart att ha samma sort så blir det fint med pocket också.

tjock/tunn – Jag tycker om att bli färdig med böcker, så de får gärna vara lagom hellre än evighetstegelstenar. Men givetvis är det som spelar roll hur bra boken är, inte hur lång den är.

Lindgren/Lagerlöf – Där kan jag faktiskt inte göra en rättvis jämförelse. Lindgren har jag ju vuxit upp med på så många sätt. Lagerlöf har jag läst en bok av, Gösta Berlings saga. Med den orättvisa utgångspunkten måste jag välja Lindgren. Jag vill hemskt gärna läsa några av hennes böcker nu, för det lilla jag faktiskt har läst i vuxen ålder har jag verkligen fallit pladask för. Hon skrev så fyndigt, träffsäkert och bra!

soffan/sängen – Att läsa i? Tja, jag läser ärligt talat mest på toa och på spårvagnen. :) Soffan och sängen funkar ungefär lika bra, men det är krångligare att komma tillräckligt högt upp med huvudet i sängen.

kväll/dag – När behov finns…

deckare/kärlek – Hellre något helt annorlunda. Deckare om jag måste välja och om kärlek betyder chicklit, tantsnusk och Harlequin-trams…

fakta/fiktion – Efter en faktaperiod har jag återvänt till fiktionens underbara värld.

lära/njuta – Både och. Det är oundvikligt. Mest njuta, kanske, men jag gillar ju att skriva och jag tror att läsandet är en viktig del av skrivandet också.

framsida/baksida – Oftast väljer jag böcker baserat på sånt jag läst om dem tidigare, så då får omslaget mindre betydelse. Men om jag spontanshoppar så måste jag nog säga att båda är viktiga. Snygga omslag får mig kanske att vända på boken, men är det som står där inte lockande blir det inget.

låna/köpa – Måhända är jag ett materialistiskt svin, men jag tycker om att äga mina böcker. Jag borde kanske låna oftare, men jag tycker det är lite stressande att bibblan kan kräva mig på stålar om jag inte är kvick nog… och så brukar bibblaböcker inte sällan vara fula och lukta illa. :(

läsa/lyssna – De viktigaste böckerna måste läsas, men det är väldigt trevligt att lyssna när man diskar.

manlig/kvinnlig – Vad, författare? Det spelar ingen roll.

en åt gången/flera på gång – Just nu har jag faktiskt lagt Camilla Läckbergs Predikanten på is för att läsa Tim Davys Amberville, men annars håller jag mig strikt till en bok tills jag är klar med den. En pappersbok alltså, för jag har alltid en ljudbok på gång parallellt också.

Publicerat iBöckerVardagsliv

3 kommentarer

  1. Ika Ika

    Jag har istället lagt Amberville åt sidan, tycker att det går så långsamt framåt med den att jag bytte ut den mot Åke Edwardssons ungdomsbok Samurajsommar. Amberville imponerar väl inte sådär jättemycket – helt ok, men inte värd någon hype. Igår kväll hittade jag ett språkfel som gjorde mig så irriterad att jag bestämde att det var okej att ta en paus.

  2. Helena Helena

    Jag är nyfiken på vad som ska hända i Amberville, jag gillar skildringen av den annorlunda världen. Språkfelen stör mig inte så mycket eftersom det står “Oredigerat korrektur” stort över hela framsidan. Jag skulle nästan önska att det stod så på alla mina böcker, för så här överseende som jag är tack vare den lilla brasklappen är jag nog aldrig annars och det är skönt att slippa bli arg över sånt. :)

  3. Ika Ika

    I mitt fall hjälper det inte riktigt att det står “oredigerat förhandsexemplar” – trots att jag är förberedd muttrar jag ändå över språkmissarna, och önskar att jag hade fått ett riktigt exemplar istället. Den miss jag hittade var dessutom av sådan art att jag är lite rädd för attd en kan slinka genom kollen och hamna i den riktiga versionen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *