Hoppa till innehåll

Kameradrömmar

Arrrgghhh!

Jag är frustrerande starkt superdupersugen på att köpa en Canon EOS 400D med ett saftigt minneskort!

Men jag har såklart inte råd… Eller rättare sagt, jag har pengarna, men vi sparar ju för att ha råd med bröllopsresan och Livet. Och det är mycket osäkert om det vi sparar ihop ens kommer att räcka till det.

Och då kan jag naturligtvis inte låta bli att tänka att eftersom vi ändå måste kräla i stoftet och låna pengar av föräldrarna förr eller senare, varför inte köpa den jäkla kameran? Jag vill ju verkligen ha den och det skulle vara enormt mycket värt att ha den på bröllopsresan till Tobago i januari.

Men givetvis är det samtidigt väldigt idiotiskt. Så sent som härom dagen hade jag hjärtklappning och panikkänslor på grund av vår ekonomiska situation och all ovisshet kring framtida resurser. Låter det som en bra idé att lägga 7224 kr på en kamera då?

Men jag vill ju ha den… Om jag ska vänta tills jag har råd får jag ju vänta i evigheter. Inte fota ordentligt på Tobago eller nån annanstans heller för den delen.

Gaaahh!

Publicerat iVardagsliv

5 kommentarer

 1. Lisa Lisa

  Jag känner igen det där :)
  Men jag är inne på en 350D, snäppet innan 400D. Lite billigare, men verkar vara i princip lika bra. Den verkar vara lättare att hitta begagnad också. 400Dn har i och för sig någon slags självantismutssystem som sägs vara fantastiskt bra, vilket 350Dn saknar.

  Det är verkligen svårt det där, vad man ska tillåta sig att köpa och inte när man inte har en så där värst fet inkomst. Men jag tänker att du skulle ångra dig om du inte hade med 400Dn på resan! Du skulle reta dig på din andra kamera, och varenda gång du skulle fota skulle du känna dig lite missnöjd. Och OM du ska ha en ny kamera till resan, se till att köpa den ett tag innan, så ni verkligen hinner bli vänner innan det gäller. Så skulle jag tänkt.

 2. Julia Julia

  absolut svårt, du får komma och testa våra kameror och se om de är något att ha. jag skulle nog även spana på lite större ickespegelreflexer, typ Canon S5, smidiga med bra prestanda men förstås då sämre display när man ska ta korten. kostar iofs inte så mkt mindre men lättare att ha med sig.

 3. Usch, jag har verkligen ångest nu. Jag ska lugna mig ett tag i alla fall och tänka över mina alternativ.

  Jag tror också att det skulle kännas väldigt ledsamt att inte ha med en bra kamera till Tobago…

  Angående val av kamera så är det allra viktigaste att jag kan använda mina gamla objektiv från min 35mm-kamera. Tänkte bara köpa ett hus nu, om jag ska köpa. Så S5 eller liknande är inte riktigt aktuellt.

  Jag har testat en 400D litegrann (fotade ett bröllop med bland annat den i somras), så jag vet att den är trevlig. Tror den har större skärm än alla föregångarna och det är en stor fördel.

  Testar gärna era kameror vid tillfälle, Julia!

 4. Ika Ika

  Har du funderat på att köpa begagnat? Det är inte gratis det heller, men klart billigare. Jag köpte min Canon 300D begagnad för 400 euro, fast då tillkom en hundralapp till för minneskort, ordentlig väska och liknande. Eftersom den såldes av en affär som tagit den i inbyte samt skickat den på putsning kändes det rätt tryggt att köpa begagnat, mycket tryggare än vad det skulle ha varit att köpa av en okänd privatperson. Jag har också varit väldigt nöjd.

 5. Jag är lite rädd för begagnat eftersom man inte vet vad man får. Men det är klart, om man kan hitta en sån butik och de ger någon form av garanti, så kanske… och om det skulle bli mycket billigare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *