Hoppa till innehåll

Dead Men Don't Wear Plaid

En film-noir-parodi! Steve Martin är i vanlig ordning ganska larvig och spelar en detektiv som kontaktas av en kvinna som är övertygad om att hennes fars död inte var en olycka. Hela poängen med filmen är att man har klippt in snuttar från en hel drös andra filmer, så Steve Martin får spela mot Humphrey Bogart som Marlowe, Cary Grant, Ingrid Bergman, Alan Ladd, Veronica Lake och en rad andra klassiska skådespelare. Jag och Jonas har ju sett en hel del film noir, ändå är det ytterst få av dem som använts här som vi faktiskt sett. Det hade blivit mycket roligare om de använt de riktigt stora noir-filmerna… Dead Men Don't Wear Plaid (jag hatar översättningen Döda män klär inte i rutigt) är bra i teorin, men hade kunnat vara bättre i realiteten…

FilminfoIMDB: Dead Men Don't Wear Plaid
Regissör: Carl Reiner
År: 1982
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *