Hoppa till innehåll

Katalog från Kabusa Böcker

I egenskap av bokbloggare har jag fått en katalog från Kabusa Böcker hemskickad (“Kabusa” är för övrigt ett skjutfält i Skåne, för den som liksom jag undrar över detta ord).

Det är en liten katalog som är väldigt orange. Framsidan pryds av svart text:

Den här boken innehåller:
En självmordsaktion,
en toalettstol,
en jätteål,
en småländsk tragedi,
Dag Hammarskjöld
samt ett antal fjärilar.

Kabusa Böcker 2007.

Originellt! Jag hade inte gissat att det var en katalog från ett förlag om jag bara sett den som hastigast någonstans.

Jag har inte hört särskilt mycket om Kabusa tidigare. Visst har jag trillat in på hemsidan, eftersom jag genom mina författardrömmar givetvis kollat in hos alla möjliga förlag och tagit reda på vad de skriver om att skicka in manus, men jag känner inte igen särskilt mycket i utgivningen. Det blir väl skillnad på det om de får bloggarna med sig, förstås. :)

Och så till det viktigaste av allt: Ja, det finns böcker jag blir nyfiken på! Sortimentet är väldigt blandat och det finns en hel del som verkar intressant.

Allra först fastnade jag för kallet – romanen av Hanne Ørstavik. Det är “en roman om att skriva en roman” och som författar-wannabe vill jag gärna läsa om andra som skriver.

Sen blev jag hemskt sugen på Göteborgarnas Promenadguide, eftersom våra promenader allt oftare går till Hemköp på Kortedala torg utan några intressanta utsvävningar…

Efter det upptäckte jag ABC av Ida Jessen och nu är det den jag är allra mest nyfiken på! Recensionscitaten på Adlibris-sidan om boken lockar i alla fall mig väldigt effektivt:

“‘ABC’ är alltså något så ovanligt som en stark psykologisk skildring av en maktkamp som jag tror försiggår i fler förhållande än vad man skulle vilja tro. En kamp där våldsverkaren, maktutövaren lika gärna kan vara kvinna.”
Jenny Högström, Helsingborgs Dagblad

“… danska Ida Jessen överraskar. ‘ABC’ är en till relationsdrama förklädd rysare, en psykologisk thriller som biter sig fast och vägrar släppa taget.”
Eva Johansson, SvD

Publicerat iBöckerVardagsliv

3 kommentarer

  1. Jag har också katalogen, och jag är möjligen skyldig till att du har den (jag blev tillfrågad om några fler lämpliga bokbloggare). Att Kabusa betydde något hade jag inte en aning om.

    Kallet fastnade jag också för av precis samma anledning som du (fast allra först för att omslaget var snyggt, faktiskt). Generalsekreterarenkänns också som något jag skulle kunna läsa.

  2. Lisa Lisa

    Hanne Örstavik brukar vara grymt bra! Även om den här inte fick så där väldigt bra kritik i GP är jag också nyfiken på den.

    Och promenadguiden. Den skulle jag verklgien behöva. Promenera framlänges och baklängesvarv runt Berget börjar bli lite enformigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *