Hoppa till innehåll

Snorförkyld + utbildningsmilstolpar som svischar förbi

Vi är fortfarande löjligt dunderförkylda. Idag har jag nått hostfasen och gör mitt bästa för att inte börja hosta, eftersom det känns som att jag inte kan sluta när jag väl börjar. Det var länge sedan jag var så här rejält sjuk så länge. Jag hoppas att det här är höstens stora förkylning, så att man har den avklarad sen…

Det blir dåligt med exjobb den här veckan. Det jag åstadkommit är att boka in opponering på ett annat exjobb. Det är ett obligatoriskt moment i examensarbetet att opponera på någon annans exjobb och jag svarade på en annons på LiUs digitala anslagstavla och blev på så vis opponent på ett exjobb inom optimering. Den 21 november ska jag vara i Linköping och opponera, så snart blir det att lägga en massa tid på att läsa rapport och försöka komma med smarta kommentarer. Känns väldigt bra att få det gjort i god tid, tycker jag! Det vore en väldigt fånig grej att få eftersläpande.

Idag fick jag officiellt besked om att mina kurser jag läst på Chalmers och på distans är godkända för inräkning i min examen och att jag uppfyller min profil Säkra interaktiva datorsystem (det senare trodde jag skulle bli ett helt separat ärende senare, så det var en mycket trevlig bonus). Jag vet att jag inte har beklagat mig i bloggen (det hade kunnat bli en schysst följetong annars…), men tro mig, det kändes hett om öronen ett tag. Jag skickade in ansökan om tillgodoräkning av kurser så fort jag fått mina studieresultat någon gång i somras – lagom tills handläggarna gick på semester, givetvis. Sent omsider fick jag så ett telefonsamtal där jag fick veta att det rådde tveksamheter om jag verkligen skulle få alla mina kurser tillgodoräknade eftersom det misstänktes överlapp på grund av snarlika kursnamn. Jag fick skriva ett brev och motivera varför jag tycker att mina kurser duger och sedan, med grav stresshjärtklappning vid varje tanke på saken, vänta länge och väl på besked… Jag fick ett inofficiellt besked för några veckor sedan, men idag damp det officiella beslutet ned i min inbox. Jätte, jätte, jätte, jätteskönt! Jag hade inte velat ägna våren åt att försöka skrapa ihop fler poäng och jobba samtidigt.

Det har blivit mycket film här under våra sjukdagar, eftersom vi inte orkar göra så mycket mer. Faktiskt har jag gjort en rejäl insats vad gäller filmrecensioner också, det har faktiskt gått bra om jag bara fått lägga mig ner och jämra mig över plötslig svimfärdighet då och då.

För övrigt dricker vi helt sanslöst mycket vatten nu. Man går och fyller på ett halvlitersglas, sätter sig och pysslar… och sen är det plötsligt slut när man behöver en klunk. Otroligt. Men det är nog väldigt bra.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *