Hoppa till innehåll

Green Melissa & Easter Cheer

Idag har jag testat ytterligare två Greenfield-teer och tänkte att jag skulle skriva om dem nu när det känns lite färskt hellre än att vänta till nästa vecka (jag åker till Linköping imorrn).

Betyg enligt skalan

Green Melissa +
Grönt smaksatt te.

Greenfields beskrivning:
Den naturliga kompositionen av Green Melissa kombinerar kinesiskt grönt kvalitets-te och aromatiska örter. Citronarom av Melissa kombinerat med blodstillande te med smak av mint komponerar den originella milda karaktären av Green Melissa. Effektivt uppfriskande och avslappnande.

Mitt intryck:
Doften i påsen är mintig. Direkt när man häller på vatten tar i stället citronmelissdoften över.

Jag testade att göra te på citronmeliss när vi hade en planta hemma – jag kokade helt enkelt några blad och drack vattnet. Det blev gott, fast smakade ganska lite. Sedan dess har jag varit lite nyfiken på att testa ett riktigt citronmelisste, så detta var ett av de Greenfield-teer jag såg fram mot mest. Och ja, det är mycket bättre än mitt hemmagjorda! Det är ju grönt te i botten (och dessutom “aromatiska örter” enligt beskrivningen) vilket ger en mer intressant och fyllig smak.

Greenfields svenska beskrivning låter lite konstig tycker jag (inte bara till den här sorten). Ordet som översätts med det smått oaptitliga “blodstillande” är “astringent”. Och Melissa kunde väl få heta citronmeliss…

Men hur som helst är det ett gott te! Martin: jag tycker du valde bra sorter! :)

Easter Cheer
Svart smaksatt te.

Greenfields beskrivning:
Naturlig kraft och djup av excellent svart te från de bästa Indiska gårdarna är uppenbarade i den rika bouqueten av Greenfield Easter Cheer. Mätt [jag tror de menar “fyllig”], men mild smak spelar med mångfalden av komplexa undertoner. Klara aromer framhävda av varm vanilj och kryddig citron påminner om evig förnyelse av glädjande natur. Ett återuppfriskande och stärkande te.

Mitt intryck:
Kan inte placera doften… den påminner om nåt… Väldigt speciell smak. Jag kommer sällan överens med vanilj i te, jag tycker det känns artificiellt. Easter Cheer smakar åtminstone inte bara vanilj, men smaken finns där. Citron är tyvärr inte heller min favoritsmak på te, så även om blandningen är intressant är den inte riktigt för mig.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *