Hoppa till innehåll

Åtta Greenfield-teer

Jag har hunnit testa åtta av teerna från Greenfield och hittills gillar jag de rena teerna bättre än de smaksatta. Det är väldigt mysigt att ha många sorter att prova – härligt att välja bland de vackra påsarna. Men jag väntar fortfarande på en riktig smakjackpot.

Betyg enligt skalan

Christmas Mystery
Svart te smaksatt med juliga kryddor och citrus.

Greenfields beskrivning:
Den traditionella vinterdrycken Christmas Mystery är beredd på basen av klassiskt svart te. Klöver och kanel utgör en kryddig underton medan citrusskal ger den en uppfriskande arom som understryker en pikant smak och festlig karaktär av Greenfield Christmas Mystery. Greenfield Christmas Mystery värmer effektivt upp och är uppfriskande.

Mitt intryck:
Ljuvligt kryddig doft möter mig när jag öppnar påsen! Det är gott, jag skulle kunna köpa det, men som alltid när jag testar nya kryddiga teer känner jag att en vanlig chai är svårslagen. Citronsmaken slipper jag egentligen gärna.

Flying Dragon
Grönt te. Rent och gott.

Greenfields beskrivning:
En antik kinesisk tradition av det gröna tedrickandets hemligheter kommer att avslöjas för dig i koppen med Flying Dragon. Klassisk mild smak och delikat arom med en touch av blomdoft gör Flying Dragon till en uppfriskande och stärkande dryck med en positiv effekt på din hälsa.

Mitt intryck:
Märkligt nog fick doften mig först att tänka på lack och sen lakrits. Men det är ett gott, neutralt te.

Festive Grape
Örtte. Rött och otäckt.

Greenfields beskrivning:
Underbart komponerad trio av äpple, nypon och hibiskus skapar basen av Festive Grape. Behaglig söthet från torkade äpplen i harmoni med mild nyponblomma och en pikant syrlighet från hibiskus är uppmjukad med en varm arom av röda vindruvor till en komplex festligt stämmningsfylld smak.

Mitt intryck:
Det luktar russin om påsen. Teet blir rött och ser ganska otäckt ut. Det smakar lite som varm saft, fast utan att vara sött. Det är faktiskt väldigt surt istället. Gott i första klunken, men jag lessnar fort på det syrliga. Ganska mycket hibiskus och det är nog inte riktigt min grej… Det smakar inte te! Känns inte alls bra för magen – jag hällde ut det mesta.

Magic Yunnan +
Svart te. Rent och gott.

Greenfields beskrivning:
Det här teet är odlat högt upp i bergen i det berömda kinesiska Yunnan-provinsen. Greenfield Magic Yunnan kommer omväxlande behaga dig med den originella kombinationen av de två förfinade smakerna av plommon och lätt rök. Den unika smaken av det här teet klargör ditt sinne och föder din fantasi.

Mitt intryck:
Lukten associerade jag till landet. Lite hö och komocka, fast på ett bra sätt. :)

Väldigt lätt rökighet. Den känns, fast inte mycket. Plommonsmaken känner jag inte. Rökigheten är det tydligaste. Lite väl beskt – kanske drog lite länge. Gott ändå, men inget jag kommer köpa.

Classic Breakfast +
Svart te. Väldigt klassiskt.

Greenfields beskrivning:
Bara te av toppkvalité från dom bästa plantagerna i norra Indien är utvalda för Classic Breakfast. Stark, rik smak och mild arom och en långvarigt uppfriskande effekt gör Classic Breakfast till ett idealiskt val av morgonte.

Mitt intryck:
Gott. Klassiskt. Inte mycket att säga.

Spring Melody +
Svart smaksatt te.

Greenfields beskrivning:
Läcker styrka som är karaktäristiskt för dyra teer från Indien. Undertoner av kryddig timjan och sval pepparmint skapar en unik bouquet av Greenfield Spring Melody som är lätt, klar och fräsch som en vårfläkt. Mjuk arom som påminner om frisk gräsdoft understryker den originella smaken. En excellent uppfriskande och törstsläckande dryck.

Mitt intryck:
Söt doft. Lätt fruktig och mintig smak som får mig att associera till ananas. Eftersmaken är mycket mynta, lite för mycket faktiskt. Den påminner även en aning om vårt förkylningste (omskrivet här). Jag blir inte sugen på att köpa den, men den är helt ok att dricka en gång.

Fine Darjeeling
Svart rent te.

Greenfields beskrivning:
En perfekt bouquet av Greenfield Fine Darjeeling är gjord på en kristallklar atmosfär av högtstående plantager i norra Indien, svalt regn och generöst solsmekta sluttningar i Himalaya. Klar smak och lätt blomarom av Greenfield Fine Darjeeling är en dyrbar gåva, mjukt leende av naturen själv.

Mitt intryck:
Mycket gott svart te. Svårt att hitta ord för det – det är ju väldigt standard fast på ett bra sätt.

Earl Grey Fantasy
Svart smaksatt te.

Greenfields beskrivning:
Lätt citrusarom ger en speciell uttrycksfullhet till kompositionen Earl Grey Fantasy. Uppfriskande bergamot framhäver en fin svart tesmak i Earl Grey Fantasy’s bouquet. En välbalanserad dryck, idealisk för eftermiddags- och kvällste.

Mitt intryck:
Lite skum doft faktiskt. Citron och bergamott… Men gott är det! Fast jag gillar verkligen Earl Grey som det är och känner inget större behov av att variera det. Man kan ju droppa citron i vanlig Earl Grey också… Skulle jag köpa någon EG-variant blir det hellre Persian Earl Grey med jasmin.

Återkommer angående de resterande 15 sorterna…

4 kommentarer

  1. Har du testat Earl Gream? (ett litet internt skämt i familjen). :o) alltså Earl Grey Cream.
    klart du har (hoppas jag?) men var tvungen att fråga. Det är mycket gott.

  2. sericea sericea

    jo om du gillar Earl Grey kommer du gillar Cream skrapt. jag gör det iallafall. testa testa!
    om du vill ha nåt speciellt från Kränku som inte finns i Gbg kan du lägga in en beställning, det levereras direkt från Gotland nu i december. :o)

  3. Nej, det låter verkligen inte som att du gillar hibiskus ;-) Varm, sur, saft är en väldigt passande beskrivning av hibiskuste nämligen :-) Antingen älskar man det eller så hatar man det, antar jag! Själv tillhör jag den förstnämnda kategorin…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *