Hoppa till innehåll

Syltburksfrustration

Finns det något mer frustrerande att inte få upp syltburken och behöva be sin starke man om hjälp? Svar: ja. Att inte få upp syltburken och inte kunna be sin starke man om hjälp, eftersom han inte är hemma! Men har man inte en stark man får man ta till Google. Jag hittade följande i en Hemtentamen Fysik A – Termofysik (.pdf):

Om du har problem med att få upp locket på en syltburk så kan du ställa burken i varmt vatten, då kan du få upp locket enklare. Varför är det så? Förklara detta fenomen.

Fantastiskt, husmorstips från en fysiktenta! Jag skickade inte in svaret, eftersom deadline är passerad och jag inte är student på Donnergymnasiet, utan nöjde mig med att konstatera att det fungerade. Nu har jag sylt till de överblivna pannkakorna från pannkaksdagen igår. Yipee!

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Lisa Lisa

    Det värsta är nästan när maken får upp burken jättelätt. Då måste jag alltid skylla på att jag värmt upp den, och gjort grovjobbet, så det är därför han får upp den så lätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *