Greenfields Ginger Red, Camomile Meadow & Japanese Sencha

Nu har jag testat alla Greenfield-teer och här kommer de sista omdömena!

Betyg enligt skalan

Ginger Red
Örtte.

Greenfields beskrivning:
”Naturlig smak av hibiskus, nypon och torrt äpple perfekt kombinerad i en fantastisk smak av Greenfield Ginger Red. Lätt ingefärsarom framhäver full smak av Greenfield Ginger Red och tillför en speciell pikanthet. Koffeinfri dryck som uppfriskar och är törstsläckande. Kan serveras kall.”

Mitt intryck:
Jag har redan vid ett flertal tillfällen hällt ut koppar med provsmakat hibiskuste och gjorde därför bara en liten mugg bredvid teet jag egentligen ville dricka. Teet blir i vanlig ordning knallrött, men doften är faktiskt mer tilltalande än i vanliga fall – kryddigt, äppligt, juligt och ganska intressant. Visst känner jag igen det typiskt sura i hibiskussmaken, men måste ändå säga att det här teet är ovanligt okej för att vara hibiskus, vilket i och för sig inte betyder så mycket med tanke på hur otäckt jag brukar tycka att det är.

» Direktlänk till Ginger Red hos Greenfield

Camomile Meadow +
Örtte.

Greenfields beskrivning:
”Mild blomdoft i bouqueten av Greenfield Camomile Meadow är stärkt med fina undertoner av doftande melissa. Rätt oförmodad höjdpunkt – djärv och klar lavarom – skapar intrycket av fascinerande fräschet och renhet. Koffeinfri och avslappnande dryck.”

Mitt intryck:
Väldigt klassisk örtighet – det är väl kamomill som gör det – blandat med något sött, blommigt. Gott att dricka så här nån gång men örtte är inte riktigt min melodi egentligen.

» Direktlänk till Camomile Meadow hos Greenfield

Japanese Sencha
Rent, grönt te.

Den här sorten finns faktiskt inte på Greenfields svenska hemsida, men den har följt med i provpaketet ändå. Och det är förstås trevligt, eftersom det är ett gott, grönt te utan krusiduller. Fast det smakar förstås nästan lite fisk… eller är det bara jag som har blivit för mycket vegan och får konstiga idéer…? :)

Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *